Lugeja küsib: kuidas puhastada lambanahka?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambanaha hooldamine võib olla keeruline.
Lambanaha hooldamine võib olla keeruline. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

«Kuidas puhastada lambanahku? Ma ei ole päris kindel, kas see ikkagi on lambanahk ning seda ja ei tea, kas see on päris või tehis. Sellepärast ei oska ka puhastada. Kas võin seda pesumasinas pesta?» uuris lugeja.

Vastab Vaibagalerii turundusjuht Mari Saarva.

Ainult väga kvaliteetsed lambanahad on pestavad. Meie nahad on kõik pestavad 30 kraadises vees ja pakume ka spetsiaalset lambanaha pesuks sobivat šampooni. Olen ka ise oma nahku pesnud ja peale harjamist ja rahulikku kuivamist saavutavad nad endise kuju. Peale mitmendat pesu kaob küll suur osa villa läikest.

Pesemiskindlus oleneb parkimise kvaliteedist. Islandi lambanahad on väga kohevad ja pika karvaga, neid ei tohi pesta.

Ma lisan siia alla lingi meie kodulehelt lambanahkade hoolduse kohta. See kehtib Austraalia ja Uus Meremaa päritolu kvaliteetnahkadele. Selle pesemise ja kuivatamise juures on ka mõned nõksud, et karv lokki ei tõmbuks.

http://www.vaibagalerii.ee/lambanahk-9153/

Turult, kataloogidest ja mujalt ostetud odavama klassi nahad, mis ei ole pärit Austraaliast ja Uus Meremaalt, ei kannata pesu, sest tagumine pool võib mureneda, kõvaks muutuda jne. Parem oleks küsimuse esitajal pöörduda firmasse, kust nahk on ostetud, siis saab ta kindlasti täpsema vastuse. Tehisnahk on vist parem ikka keemilisse puhastusse viia, nendega meil kogemused puuduvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles