Keefiripakis peitus osake pakkimisliinist

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«See on vist uudistoode – keefir koos konksuga,» muheles üks Postimehe ajakirjanik vaadates Farmi keefiripakist välja tulnud pikka metallist konksu.

«See on ju väga mugav, avad paki, valad osa keefirist välja ja paned paki konksuga seinale rippuma,» leidis ta. Kinnise keefiripaki tõi Postimehe toimetusse lugeja, kes oli selle ostnud Haabersti Rimist. Kodus avastas ta, et pakis on umbes 20 cm pikkune metallist ese.

«Mine tea, järsku on kullakang. Kas Postimees tahaks seda pakki endale ajakirjanduslikuks eksperimendiks, et mida küll kõike on võimalik soetada koos keefiriga?» pakkus ta lahkelt. Naise sõnul kaalus ta võimalust pakk poodi tagasi viia, aga kuna ta ei ole kindel, kas selle tulemusel ka tehas enda seadmed üle vaatab ja suurema äparduse korral enda keefiripakid müügilt kõrvaldab, otsustas ta sellest loobuda. 

«Ise ma selle paki eest midagi ei soovi ja avamise rõõmu jätaksin teile. Tahaksin ainult pärast teada saada, mis selles on,» ütles naine.

Postimehe toimetuses tuli salapärase eseme päevavalgusele toomist vaatama mitu huvilist. Pealtnäha tavalisest pakist tuli välja pakist pisut lühem metallist konks.

Farmi kaubamärgi omaniku Maagi kvaliteedijuhi Signe Pae kinnitusel on tegemist erandliku juhtumiga ettevõtte senises tootmisprotsessis. «Selgus, et pakendisse eksikombel sattunud võõrkeha on pakkemasina kile juhtvarras, mis aitab kaasa pakendi korrektsele sulgemisele,» selgitas Pae. Ta lisas, et kahjuks sattus varras pakkemasina seadistamisel operaatori inimliku eksimuse tõttu keefiripakendisse.

Pae sõnul suhtub ettevõte sellesse juhtumisse ning kogu tootmise ja toodetega seonduvasse äärmise vastutustunde ja tõsidusega ning antud  juhtumist tulenevalt on ette võetud konkreetsed sammud. «Taoliste juhtumite vältimiseks paigaldame liinile metallidetektori, mis tuvastaks võimalikud võõrkehad tootmise käigus ja välistaks selle, et võõrkehaga pakend satub müüki,» rääkis ta. Samuti tugevdati  visuaalset kontrolli pakkemasina kile juhtvarraste osas ning informeeriti kõiki seonduvaid töötajaid kontrolli tõhustamise vajadusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles