Fotod: Nõmme turul avati jõululaat

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Arvo Sarapuu avasid täna keskpäeval Nõmme turul jõululaada.

Savisaar märkis avamisel, et juba meie esivanematel oli hea tava käia laadal või turul kauplemas. «Vaatamata valitsejatele või riigikorrale on see tore komme kestnud ning saanud argielu üheks harjumuseks ka praegu. Laatadel on palju rohkem sooja ja vahetut suhtlemist ning kodusust kui kõledates ostukeskustes,» vahendas linnavalitsuse pressiteenistus linnapea sõnu. «Siin saab müüa omatehtud tooteid, olgu need siis hoidised, käsitöö, ehted. Olen kuulnud, et paljudele perenaistele meeldib laatadel käia just seetõttu, et siit mõni uus ja põnev retsept saada.»

Linnapea sõnul annab aga avatav jõululaat Nõmme turul märku sellest, et jõulud pole enam kaugel ning mõtlema tuleks hakata ka jõulukinkide peale. «Seetõttu ongi Nõmme jõululaadal müügil ka traditsiooniline jõulukaup: toit, pagaritooted, mesi ja tervisetooted, kalatooted, sepised, keraamika, käsitöö, ehted ja kudumid ning muud jõulukaubad,» ütles Savisaar. «Usun, et ka kõige nõudlikum jõuluvana saab siin komplekteerida kingikoti!»

Jõululaat Nõmme turul on avatud 10.-14. detsembrini. Eeloleval pühapäeval, 14. detsembril kell 12 avatakse Nõmme turul ka uisuväljak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles