Turvakodu süüdistab kassikohvikut loomade ärakasutamises

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassikohviku Nurri kass.
Kassikohviku Nurri kass. Foto: Sander Ilvest

Tallinnas Tartu maanteel avatud kassikohvik Nurri teatas, et pidi kassid loomade liigse stressi tõttu tagastama MTÜ Kasside Turvakodule.

«Meil on tegelikult väga kahju, et algselt armsa ideena tundunud ettevõtmine on paraku kõike muud kui heategevuslik ja heasoovlik,» seisab MTÜ Kasside turvakodu Facebooki lehel. 

«Meil on kurb, et kohvik ei olnud nõus meie väikestele isegi mitte pehmeid pesasid võimaldama. Esimeste miinuskraadide saabumisel langes kohviku temperatuur 16 kraadini ning mitmed, niigi külalisterohkest seltskonnast ning laste kiljumisest stressis olnud karvakerad jäid nohuseks ja haigeks. Kahjuks olime tunnistajaks, kuidas sooja otsivad käpad end külastajate sulejopede sisse kerra tõmbasid. Kassid on soojalembed pesaloomad. Aga sellest saavad aru vaid inimesed, kes on päriselt ka kassi-inimesed,» kirjeldab turvakodu Facebooki postituses.

Turvakodu sõnul ei ole nad saanud kohviku sissepääsutasudest kogutud summadest mitte ühtegi senti.

«Meile jõudnud info kohaselt arvavad enamik kohviku külastajatest, et sissepääsutasu, viis eurot, läheb heategevuseks. Peame siinkohal teid kurvastama – see ei ole nii. Turvakoduni ei ole jõudnud ei otsesed annetused külastajatelt, samuti ei ole Turvakodu hoolealused seotud kõrge, viieeurose sissepääsutasuga. Kasside Turvakodu on Nurri kohviku avamisest (16. oktoober) kuni tänaseni (11. detsember) saanud kohvikult annetusi kogusummas 100 eurot,» selgitab turvakodu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles