Reisisoovitus: allveelaevaga Caymani süvikusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike allveelaev Idabel, mis võtab pardale kuni kolm inimest.
Väike allveelaev Idabel, mis võtab pardale kuni kolm inimest. Foto: reisiguru.ee

Mitmel pool maailmas korraldatakse turistidele allveelaevaekskursioone, millest enamus toimub 30–50 meetri sügavusel. Kuid on ka kohti, kus turiste viiakse allveelaevaga enam kui 600 meetri sügavusele.

Sellisele sügavusele ekskursioone korraldatakse näiteks Hondurasele kuuluva Roatán’i saare West Endi linnast ja need reisid viivad Caymani süvikusse. Honduras võib vaese arengumaana tunduda ebaturvaline paik, kuid sealsed allveelaevareisid on maailmas hinnatud kui erakordselt turvalised.

Roatán’i saarelt lähtuvatel ekskursioonidel kasutatakse väikest allveelaeva Idabel, mis võtab pardale kuni kolm inimest (piloodi ja kaks reisijat) ja võib sukelduda kuni 900 meetri sügavusele. Üldiselt tehakse selle allveelaevaga kolme kuni viie kilomeetri pikkuseid reise, kuid põhimõtteliselt on võimalik teha ka kuni 15 kilomeetri pikkuseid reise.

Loe edasi Reisiguru.ee-st, miks peetakse neid allveelaevaekskursioone väga turvalisteks, milliseid erinevaid ekskursioone tehakse ja kui palju need maksavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles