Uuesti sündinud Köln

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kölni imeline ja stiilne arhitektuurne kakofoonia.
Kölni imeline ja stiilne arhitektuurne kakofoonia. Foto: Reuters/ScanPix

Kölni linn ei paku avastamisrõõmu arhitektuurifännidele, kuid pakub elamust eredalt valgustatud jõuluturgude, jutustamata lugude, aurava hõõgveini ja rasvase bratwurst'iga.

Kui talvine aeg Saksamaale viib, tasub pealinnast kaugemale vaadata ja leida tee näiteks Kölni. See Lõuna-Saksamaa linnake pole ammu enam lihtsalt linnake, vaid täiesti korralik Euroopa metropol, mis on kokku kasvanud Bonniga ja neelab õige varsti alla Düsseldorfigi. Kolmekesi üksteise kõrval Reini jõe kaldal on nad koduks rohkem kui kahele miljonile inimesele.

Hoolimata sellest, et turistile, kes palju näha sooviks, võib Köln näida täiesti mõttetu reisisihtpunktina, kuna linnasüda pommitati Teises maailmasõjas peaaegu maatasa, on tegemist Saksamaa ühe olulisema mootoriga. Suuruselt neljas Saksamaa linn on koduks meie mõistes rahvusringhäälingule ning teistele suurtele meediaväljaannetele – nii võib Kölni nimetada Saksamaa meediapealinnaks. Siin tegutseb ka Saksamaa innovatsiooniuhkus Bayer, mille omaette linnak ja peakontor asub Leverkusenis, Kölni külje all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles