Taevavärava mägi pakub tugevat adrenaliinisüsti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tianmeni mägi.
Tianmeni mägi. Foto: CHINA DAILY/REUTERS

Hiina lõunapoolses keskosas Hunani provintsi loodeosas Zhangjiajie lähedal asub merepinnast enam kui 1,5 kilomeetri kõrgusele küündiv Tianmeni mägi, mille nime võiks tõlkida taevavärava mäena. Mäe ja selle ümbruse teevad eriliseks seal paiknev köisraudtee, äärmiselt huvitav matkarada, tohutu mägilõhe ning mäel asuv ajalooline tempel.

Köisraudtee kasutamisest veelgi huvitavam on mäetippu minemine mööda spetsiaalset läänepoolset matkarada, mis on konstruktsioonilt vägagi eriline, sest mõnel pool paikneb see rada klaasist teel. Läbipaistval klaasil liikumine on psühholoogiliselt niikuinii raske, kuid kui see läbipaistev klaas asub kõrgel õhus ja klaasi all terendab hingemattev tühjus, on tulemuseks mitte ainult närvikõdi, vaid nii tugev adrenaliinisüst, et mõned matkajad vajavad klaasist teeosa ületamiseks kõrvalist abi või loobuvad ettevõtmisest sootuks.

Loe täpsemalt Reisiguru.ee-st, mida ei tohi klaasist teeosa ületades kanda ning mille poolest on eriline Tianmeni mäel uhtorus asuv budistlik tempel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles