Elron lubab: WiFi-ühendus reisirongides paraneb

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elron annab lootust paremale WiFi-ühendusele reisirongides.
Elron annab lootust paremale WiFi-ühendusele reisirongides. Foto: Liis Treimann / Postimees

Elroni reisirongidega sõitjail on põhjust rõõmustada – ettevõtte nõukogu kiitis 2. detsembril heaks uute 110 200 eurot maksvate WiFi seadmete ostu.

Novembrikuus viis ettevõte läbi hanke, mille eesmärgiks on parandada traadita interneti ühenduse kvaliteeti reisirongides, vahendab BNS.

«Elroni rongide WiFi võrgu tehniline lahendus ei võimalda momendil kasutada seda elementaarsel avalikult Wifi võrgult oodataval tasemel,» kirjutab Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip asjaosalistele.

Olemasolevad Wifi seadmed vahetatakse Elroni rongides välja 4G andmeside modemiga seadmete vastu. Seadmete hind – 110 200 eurot – sisaldab garantiiaegset hooldust ning sellele lisanduvad igakuised kulud mobiilioperaatoritele ning muud jooksvad kulud.

Ossipi sõnul on investeeringu tegemise eeldus raudtee reisijateveo avaliku teenindamise alusel käesoleva aasta eelarvest eraldatud 21,4 miljonit eurot ja prognoositava piletitulu täies mahus kasutamine lisandunud kulude katteks.

Mis ajast täpselt traadita internetiühendus Elroni reisirongides paraneb ja millistel liinidel sõitjad seda esimesena kasutada saavad, on hetkel veel täpsustumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles