Taksofirma juht kiidab uut seadust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbra Takso juht on uute taksojuhtidele seatavate üleriiklike nõuetega päri.
Sõbra Takso juht on uute taksojuhtidele seatavate üleriiklike nõuetega päri. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Eile riigikogus esimese lugemise läbinud ühistranspordiseaduse muudatused, mis puudutavad üleriiklikke nõudeid taksofirmadele, on Sõbra Takso juht Mart Palmi sõnul teretulnud.

«Tegelikult kehtivad need nõuded juba praegu,» märkis Palm. Tema sõnul on taksojuhi hea maine nõuded kohaliku omavalitsuse tasandil reguleeritud ja Tallinnas näiteks linnavalitsuse taksoveo määruses sees.

«Ega taksojuhina ei saa praegugi töötada, kui sul on kehv majanduslik seisund või on ajatamata maksuvõlad,» lisas ta.

Seadusemuudatus näeb muuhulgas ette, et kohalikul omavalitsusel saab edaspidi olema voli kehtestada ka oma linna või valla piires taksosõidu piirhinnad.

«Tänasel päeval on küll niimoodi, et Eesti turul on väga palju erineva hinnaklassiga taksosid ja inimestes on selletõttu pigem segadust kui selgust,» nendib Palm.

Tema sõnul on kõik nõuded, mis muudavad elu tarbija jaoks selgemaks ja lihtsamaks, ainult teretulnud, sest sellest võidavad ka taksofirmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles