Vastavatud Sämmi Grill menüüga ei üllata

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sämmi Grill Haljalas.
Sämmi Grill Haljalas. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Novembris tegi Haljala teeristis uksed lahti uus söögikoht Sämmi Grill, mida käiakse hoolega uudistamas.

Sämmi Grill on eestlaste seas tuntud kaubamärk, millele pani 16 aastat tagasi aluse legendaarne kokk Alvar Sammal ehk Suur Sämm, kirjutab Kuulutaja. Tänasel päeval Suur Sämm enam asjaga ei tegele, kuid kaubamärgiga opereeriva ettevõtte Mäo Grill OÜ juhataja Merle Mutli sõnul elavad Sämmi toiduvalmistamise traditsioonid edasi.

«Sämmi Grilli menüü on püsinud praktiliselt muutumatuna kõik need aastad,» ütles ta. «Meie eesmärk on sama menüüd ja kvaliteeti pakkuda ka Haljalas. Burgerit pole meie juurest mõtet otsida, ka pannkooke ei saa. Tuleb tulla ikka liha järele.»

22 aastat toitlustusvaldkonnaga seotud olnud Mutli ütles, et eks iga uue koha loomine toob kaasa palju pingelist tööd ja tuleb teha pikki tööpäevi. «Õnneks pole selle aja jooksul suuremaid möödalaskmisi ette tulnud,» märkis ta. Haljala ristis avatud Mäo Grill OÜ söögikoht annab tööd kümnele inimesele. «Kõige raskem on leida õiged inimesed ja meeskond tööle panna,» mainis Mutli.

Tööjõuga suuremaid probleeme siiski polnud – Mutli lauale jõudis 43 sooviavaldust ja ta töötas need kõik läbi. Tööle võetud inimesed esindavad päris laia geograafilist ringi: nad on pärit Haljalast, Liigustest, Rakverest, Vinnist ja isegi Ida-Virumaalt Kohtla-Nõmmelt.

Personal sai väljaõppe Mäos asuvas Sämmi Grilli köögis. «Kõik peab olema ju ühtemoodi. Isegi kapsas ja tomat tuleb tükeldada nii, nagu meie senised Mäo kliendid on harjunud,» põhjendas Mutli.

Haljala Sämmi Grillis peatuvad möödasõitjad, inimesi käib Haljalast ja Rakverest. Isegi Järvamaalt on tuldud uudistama.

Omanike ringi kuuluv Toomas Agasild on Haljalas tehtud tööga rahul. Ta märkis ära Ria Oja sisedisaini ja ei unustanud kiitmast vastseid töötajaid. «Kui nädal aega tagasi proovisin sisefileed, siis polnud see siiski päris see mis Mäos. Täna aga oli juba väga hea tulemus,» kommenteeris Agasild. «Olen nüüd tunnikese jälginud ka tüdrukute tööd. Väga tublid tüdrukud on. Eks natuke võtab aega, enne kui tuleb vajaminev kiirus ja sujuvus. Praegu on ju kõik veel võõras ja harjumatu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles