Küünlasõber kurdab: Air Wicki küünal oli praak

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks näide Air Wicki värvi muutvatest küünaldest.
Üks näide Air Wicki värvi muutvatest küünaldest. Foto: Kuvatõmmis lehelt airwick.com

Air Wicki värvi vahetava lõhnaküünla ostnud lugeja oli pettunud, kui pooleldi põlenud küünal enam värvi ei vahetanud.

«Kas need Multicolor küünlad peavadki ainult poole peale vastu? Mille eest ma siis need kuus eurot maksin, kui poole peal enam ei tööta?» küsis lugeja.

Air Wicki küünlaid toodab Reckitt Benckiser. Air Wicki lõhnaküünalde edasimüüja Eestis on Sales-Star. Ettevõtte esindaja Ivar Hermann ütles, et nende firma müüb lõhnaküünlaid Eestis neljandat aastat ning lugeja kirjeldatud probleem (küünal ei muuda värvi) ei ole tavapärane.

Hermann uuris võimalikke põhjuseid, miks küünal ei pruugi värvi vahetada ning sai vastuseks, et tootel võib esineda tõrkeid, kui toodet on hoitud valedes tingimustes, näiteks liiga külmas laus vms, sest küünal on mõeldud siiski siseruumides kasutamiseks. Samuti võib küünal tõrkuda, kui toode on aegunud.

Esindaja sõnul väga raske kontrollida, kas toodet on hoitud valedes tingimustes, sest toode liigub alguses tehasest vahelattu, seejärel edasimüüjale ning alles siis kauplustesse. «Kas üldse ja kui, millises etapis toodet valedes tingimustes hoiti ... ,» ei oska Hermann öelda.

Seda, kas küünal oli aegunud, saab kontrollida tootel asuvat tootmiskuupäeva kontrollides. Hermanni sõnul on toote säilivusaeg tootmiskuupäevast alates kaks aastat.

Air Wicki esindaja sõnul tuleb aegunud toote ostnud inimesel kindlasti pöörduda selle kaupluse poole, kust toode osteti ning koostöös kauplusega leida võimalus toode uue küünla vastu vahetada.  

«Vastavalt eelpool märgitule on Air Wick bränd/tooted väga kvaliteetsed ja probleeme esinenud ei ole,» ütles Hermann. Ta lisas, et tegemist on väga kahetsusväärse juhtumiga.  «Vabandame ostja ees ning oleme valmis praaktoote asendama uue Air Wick värvimuutva lõhnaküünlaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles