Toidupanga kogumispäevad tõid rekordtulemuse

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupank kogus toiduabi.
Toidupank kogus toiduabi. Foto: Ants Liigus

Möödunud nädalavahetusel toimunud jõulukuise toidukogumisaktsiooniga koguti toimetulekuraskustes perede aitamiseks ühtekokku 61 999 ühikut toidukaupa – seda kasutatakse pühade eel jagatavate toiduabipakkide komplekteerimiseks.

Toidukogumispäevadel 12. ja 13. detsembril osalesid kokku 34 kauplust 17 erinevas linnas üle Eesti.

Toidupanga juht Piet Boerefijn võrdleb tulemust ka rahas. «Tegelikult tähendab see, et kahe päevaga on inimesed teinud vähemalt 62 000 euro suuruse annetuse ja see on eelmise aasta detsembris toimunud toidukogumispäevade tulemusest tervelt kolmandiku võrra parem.» 

2013. aasta jõulude eel koguti kolme päevaga 39 800 ühikut toidukaupa.

Suurim kogus linnade lõikes annetati tavapäraselt pealinna kauplustes – kuue osalenud kaupluse peale kokku 19 861 ühikut toidukaupa.

Samuti on põhjust ülirahul olla Tartu Toidupangal, kus viie kaupluse peale koguti 11 520 ühikut.

Pärnus toimus toidukogumine neljas kaupluses ja tulemuseks 6825.

Kõige suurem kogus – 4571 ühikut – tuli sel korral Tallinna Kristiine Prismast. Väiksemates linnades ning ka väiksemates kauplustes, kus liigub vähem rahvast, võib toidukogumise tulemus olla vaid mõnisada ühikut, samas on oma kõhu kõrvalt tehtud heategu alati tänu ja äramainimist väärt.

Jõulude lähenemist oli märgata ka annetatud kaubagruppe vaadates. Sel korra oli kõige enam maiustusi (kokku 16 125 toodet). Tavapäraselt annetate lahkelt ka makarone (10 541) ja erinevaid konserve (9007) ja erinevaid kuivaineid (8848).

Sel aastal jagavad toidupangad jõulude eel taas erikoguse toiduabi, kokku umbes 3000-le perele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles