Tallinlaste tasuta rongisõit võib märtsikuuga lõppeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänasel Elroni pressikonverentsil teatas reisirongifirma, et tallinlastele tasuta sõitu võimaldav leping Tallinna linnaga ei pruugi pärast 31. märtsi jätkuda.

«Lepinguprojekt on läbinud mõlema osapoole kooskõlastused ja oleme sõlmimas lepingut kuni 31. märtsini,» rääkis Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip tänasel pressikonverentsil. Ta lisas, et Elron on huvitatud koostöö jätkamisest Tallinna linnaga. «Me püüdsime omalt poolt linnale vastu tulla ja järgmisel aastal hüvitamisele kuuluv piletihind ei muutu,» lubas Ossip. Praegu on Elroni ja Tallinna linnavahelise lepingu pikendamisel kõige suurem vaidlus Ossipi sõnul sellel üle mitu päeva tuleb lepingu tühistamisest ette teatada. Tallinn soovib 30 päeva ja Elron 60.

Kui Talllinn siiski otsustab uut lepingut Elroniga mitte sõlmida, siis rongifirma müügi- ja arendusjuhi Ronni Kongo sõnul reisijate arv kindlasti langeb. «Aga piletitulu osas ei ole see langus drastiline, kuna inimesed sõidavad lühikesi vahemaid,» rääkis ta. Kui suur see langus võib olla, ta rääkida ei soovinud. «Väga raske on öelda, kui paljude arvates ongi rong nii hea transpordivahend, et nad on nõus selle eest maksma,» sõnas Kongo.

Kui Tallinn planeeris esialgu  tasuta rongisõidu hüvitamiseks oma eelarvesse 300 000 eurot, siis 11 kuuga on pealinlased sõitnud 1,14 miljoni euro eest.  2015. aasta esimeseks kolmeks kuuks eraldab Tallinna linn rongisõidu tasumiseks 350 000 eurot.

Tallinlastele kehtib soodsam sõit mitte ainult linna sees vaid odavamalt saab sõita ka kuni  Paldiski, Rapla ja Aegviiduni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles