Mida teha, kui parkimiskellal olev reklaam ei meeldi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kel vähegi ilumeelt, võib oma parkimiskellast teha kunstiteose.
Kel vähegi ilumeelt, võib oma parkimiskellast teha kunstiteose. Foto: Lembe Inkinen

Parkimiskell on tarbeese, mis on üldiselt olemas igal autojuhil, samas soov vältida sellel tavapäraselt olevat reklaami on loonud uue trendi – parkimiskella isetegemise.

Käsitöömeister Lembe Inkineni sõnul ajendab inimesi ise parkimiskella tegema nii ilumeel kui praktiline kaalutlus. «Mind isiklikult häirib see, et kõik need parkimiskellad, mis on kaubanduses saadaval, on reklaami täis,» märgib ta.

Kuni hiljutise ajani oli näiteks nende pere autos veel tavaline parkimiskell, mida saab osta supermarketitest või jagatakse erinevate teenusepakkujate poolt.

«Samas ei taha sildistada ennast ja oma autot – et ma olen SEB klient või et ma käin Selveris toitu ostmas,» toob ta välja, miks nad otsustasid alternatiivi proovida.

Esimesi isetehtud parkimiskellasid nägi Inkinen umbes pool aastat tagasi. «Inimesed on siin väga leidlikud – juba teevad ise ka pisikesi lauakalendreid ja seinakalendreid,» räägib ta.

Ühe parkimiskella meisterdamine on üpris lihtne. Inkinen eelistab seda teha köitepapi peale, kuid võib kasutada ka tugevamat kartongi – alates 300-grammisest. See tuleks katta disainpaberiga või õhema, nepaalipaberiga.

«Siis saab need servad tindiga huvitavamaks teha,» lisab käsitöömeister. Kella sihverplaadi ta prindib, osutid lõikab mõne õhema kiirköitja kaantest ja kinnitab need neediga.

Kes tahab edevamat parkimiskella, võib kaunistada seda ka lillede ja liblikatega. Parkimiskella õpetus on ilmunud ka raamatus «Paberi võlumaailm».

Parkimiskella tegemiseks vajaminevad materjalid:

  • 1,5 mm köitepapp (võib kasutada ka õhemat köitepappi või paksemat kartongi 300g)
  • dekoratiivpaber
  • kartongi (300g) kella printimiseks
  • seierid lõigatud õhema kiirköitja kaantest, kinnitatud neediga
  • kaunistusdetailid
  • tindivärvid servade värvimiseks
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles