Kahtlus: Juku mänguasjapood kergitas jõuludeks hindu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Facebookis levinud postituses väideti, et Juku mänguasjakeskus on jõulumüügist saadava kasu suurendamise eesmärgil tõstnud paljude toodete hinda ühe euro võrra. Tarbijatoimetus veendus, et mõne toote puhul on hinda tõepoolest tõstetud.

Sotsiaalmeedias ringelnud postituse kohaselt on mänguasjapoes hindu vahetatud selliselt, et vana hinnasilt kumab värskest läbi – kõikidel juhtudel on hind ühe euro võrra kõrgemaks tõstetud.

«Põgusalt vesteldes saali müüjatega ilmnes tõsiasi, et juhtkond olevat käskinud uued, kallimad hinnasildid umbes nädal tagasi peale kleepida ning et ilmselt jaanuaris võetakse vana hind tagasi,» väitis postituse levitaja.

Postimehe tarbijatoimetus käis Ülemiste keskuse Juku mänguasjapoes ning leidis, et vihje pidas vett, kuid seda vaid mõningate toodete puhul. Ühel juhul oli suisa uus hind jäänud peale panemata. «See toode on veel vana hinnaga,» sattusime pealt kuulma müüja selgitust kliendile.

Mitmel tootel oli näha vana hinnasildi ärarebimise jälgi, paljudel oli vana hinnasilt otse uue all ning vana, euro võrra soodsam hind, kumas läbi.

Juku Mänguasjakeskuse turundusjuht Kairit Järvekald lükkas aga Facebooki postituses esitatud väited ümber. «See oli valeinformatsioon ning ka sõnumi postitajale sai olukorda selgitatud,» kinnitas ta.

Järvekald selgitas, et hinnamuutused on poes täiesti igapäevane teema, mis ei ole kuidagi seotud jõulumüükidega, vaid sisseostuhindadega. «Kindlasti ei ole Juku tõstnud jõuluperioodiks kogu tootevaliku hindasid,» ütles ta ning lisas: «On üksikud tooted, mille hinnamuutus on sattunud ka jõuluaega, aga see pole kindlasti seotud jõulumüükidega.»

Naise sõnul on Juku Mänguasjakeskus kaubandusettevõttena sunnitud selliseid otsuseid tegema sisseostuhindade muutustest tingituna. Suur osa tooteid Juku tootevalikust on väljas ka jõulukataloogis, mis on levis olnud enam kui kuu aega ning seal välja reklaamitud hinnad on turundusjuhi kinnitusel jätkuvalt kõik õiged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles