Soome Prisma lihatootest leiti ohtlik bakter

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Soome toiduohutusamet Evira leidis Prisma supermarketitesse imporditud külmutatud lihatootes antibiootikumide suhtes resistentse MRSA bakteri.

Soome rahvusringhäälingu YLE uuriva ajakirjanduse saate meeskond võttis katsetamiseks 25 erinevat sealihatoodet pealinnas Helsingis ja selle ümbruses, kirjutab yle.fi. Soome toiduohutusamet Evira testis neid tooteid oma laborites ja leidis kahes tootes MRSA bakteri. 

Kuna bakter ei allu antibiootikumidega läbiviidavale ravimile, siis on sellest väga raske lahti saada ja see kujutab endas tõsist ohtu inimese tervisele.

Espoo linna Prismas leiti bakter Taanist toodud külmutatud singist ja Helsingis asuvast K-marketist Hollandist imporditud peekonist. Kesko grupile kuuluv K-market korjas viivitamatult müügilt terve partii sarnaseid tooteid ning korraldas ka toote tagasikutsumise kampaania.

S Grupile kuuluv Prisma supermarket aga tooteid müügilt ei eemaldanud ega käsitlenud juhtumit kui toiduohutusriski. 

Kuigi MRSA bakter ei levi küpsetatud liha kaudu, võib see inimesele kanduda toorest liha katsudes. Soome toiduohutusameti sõnul on iga poe enda otsustada, kas tooted korjatakse müügilt või mitte. 

Prisma Peremarketi turundusjuht Silver Säga sõnul Eesti Prismade sortimendis neid tooteid ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles