Kindlustusfirma hoiatab petturite eest

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
If Kindlustus hoiatab inimeste kodusid külastavate petturite eest.
If Kindlustus hoiatab inimeste kodusid külastavate petturite eest. Foto: SCANPIX

Eile helistati ühele Tartus elavale naisterahvale If Kindlustuse nimel sooviga tema kodu külastada, kindlustusfirma sõnul on tegemist petturitega.

Helistajad rääkisid, et külastuse põhjuseks on kindlustusfirma majaseene kampaania. «If Kindlustusel ei ole käimas ühtegi kampaaniat, mis eeldaks kliendi kodu külastust,» ütleb ettevõtte kommunikatsioonijuht Rain Porss.

Põhja prefektuuri vanemkomissar Roger Kummi sõnul tuleks ootamatute kontrollidega seotud kõnedesse suhtuda äärmise ettevaatlikkusega.

«Politseile laekunud varasemate teadete kohaselt on kurjategijad ennast korterisse pääsemiseks esitlenud näiteks ka elektrinäidu kontrollija või kaabellevi tehnikutena,» märgib Kumm.

Eelkõige püütakse nendel ettekäänetel korterist või majast midagi varastada. Samas on olnud ka juhtum, kus niinimetatud tehnik müüs sorava jutu abil inimesele ülisoodsa teleri ja võttis vastu ka raha ent hiljem avastati, et telerikarbis soovitud kodutehnikat ei olnud.

«Kindlasti ei tohiks enda koju lubada inimest, kes ei suuda usutavalt tõestada enda seotust teile teenuseid pakkuva ettevõttega,» lisab Kumm.

Kõigil inimestel, kellel tekib kahtlus kõne ning ettevõtte esindaja osas, soovitatakse seda kontrollida ettevõttest, kelle nimel kõne tehakse. Kui selgub, et tegemist on petturiga, siis tuleb sellest teavitada politseid.

If Kindlustuse esindajad ei käi üldjuhul klientide kodusid kontrollimas ning kõigil Ifi töötajatel on olemas ametitõend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles