Google'i tänavapildid pakuvad virtuaalset retke jõuluvana juurde

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google näitab kogu maailmale, kuidas Soome jõuluvanamaa valmistub eelolevateks jõuludeks.
Google näitab kogu maailmale, kuidas Soome jõuluvanamaa valmistub eelolevateks jõuludeks. Foto: Google

Värskeim Google Street View uuendus pakub kõigile jõuluvanausku lastele ja täiskasvanutele üle maailma võimalust näha tänavapilte nendest kohtadest Rovaniemis, kus jõuluvana elab ja töötab.

Jõuluvanasõpradel on võimalik näha pilte tema töökojast, kontorist ja postkontorist, aga kiigata ka Põhja-Soome polaarmaastikele, kus nii jõuluvana ise kui tema päkapikud aeg-ajalt oma jõulueelseid toimetusi tehes ringi toimetavad, vahendab YLE Uutiset.

«Google otsib pidevalt uusi kohti, mida maailmale näidata,» ütles Google turundustöötaja Sami Kankkunen. Varem on internetigigant teinud Soomes koostööd Alvar Aalto sihtasutusega, tutvustamaks maailma tunnustatud soome arhitekti tööd.

«Kuna jõulud lähenevad, siis on raske leida midagi veel sobivamat kui soomlaste jõuluvanamaa,» lisas ta.

Soome polaaraladel avanevad vaated on tema sõnul oma ainulaadusse poolest võrreldavad selliste vaatamisväärsusega nagu Giza püramiidid, Galapagose saared ja Versaille'i loss. «Ehk saab siis kogu maailm aru, et tõeline jõuluvana elab Soomes,» muigas Kankkunen.

Google Street View kasutajad, kes tahavad võtta ette virtuaalset retke jõuluvana juurde, peavad otsingusse panema «Santa Claus Village, Rovaniemi» ja valima sellise tänavapiltide valiku, mis võimaldab 360-kraadist vaadet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles