Uus rakendus lahendab parkimiskohtade probleemi

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Eesti idufirma Bikeep tuli turule lahendusega Barking, mille abil saavad inimesed jagada teistega oma tühjalt seisvat parkimiskohta.

«Tegemist on suurepärase lahendusega, millest võidavad kõik seotud osapooled – omanik, kes teenib renditulu, parkija, kes pargib soodsamalt, ning linn, kelle eest organiseeritakse ära parkimiskorraldus. Seetõttu on ka kõik huvitatud Barkingu rakendamisest,» sõnas rakenduse projekti eestvedaja Kristjan Saar.

Saar selgitas, et hoolimata krõbedast parkimistasust kesklinnas tuleb siiski näha vaeva, et omale vaba parkimiskoht leida, kuid lõpptulemusena asub auto sihtpunktist kaugel ning teenuse eest makstav hind ei ole kuidagi saadud hüvega kooskõlas.

Samas on projekti eestvedaja sõnul linnas palju parkimiskohti, mis on vabad, kuid millele puudub ligipääs. Need on kohad, mis on mõeldud eraisikute ja ettevõtete isiklikuks kasutuseks. Nende kohtade hõivatus on üsna selgete tsüklitega määratud – eraisikud kasutavad oma parkimiskohti töövälisel ajal ning ettevõtted tööajal.

Kolmandale osapoolele on aga sellised parkimiskohad kättesaamatud, kuna asuvad enamasti tõkkepuu või väravaga suletud aladel. Selleks, et omanikul oleks võimalik oma parkimiskoht välja rentida, tuleb aadressilt firma veebilehelt tellida B-box, paigaldada see värava lähistele ning ühildada väravat avava seadmega.

Seejärel võib oma parkimiskoha info juba äppi üles laadida ning täpsustada, millistel aegadel on parkimiskoht kasutamiseks vaba. Arveldamine toimub krediitkaardi alusel, seega on tagatud kõikide maksete ja viiviste kohene laekumine.

Parkimistingimused, sealhulgas ka hinna, saab iga omanik ise määrata. See võimaldab kõigil, kel on isikustatud parkimiskoht, panna see raha teenima ajal, mil omanik seda ise ei kasuta. Bikeepi pilootprojektid on tõestanud, et Barkingu kaudu pakutav soodsam hind tähendab klientide suuremat huvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles