Kodusiga täidab pühadelaua

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verivorsti koostisosa - seasooled.
Verivorsti koostisosa - seasooled. Foto: Liis Treimann

Jõulupühade-eelsel laupäevahommikul käis Postimees külas Kuusiku talus Aakre külas Valgamaal, kus kasutatakse toiduks ära praktiliselt kõik, mida üks kodusiga annab.

«Tulge Aakrest läbi, pärast alevikku näete vasakut kätt mööblitsehhi ja paremat kätt teeotsa. Sealt sõitke sisse ja pöörake esimesest vasakpoolsest teeotsast sisse. Seal me olemegi,» juhatab meile teed perekond Lüüside vanim tütar Sirle (27), kui oleme Rõngust läbi sõitnud ning ületanud Tartumaa ja Valgamaa piiri.

Pisut hiljem oleme juba soojas maaköögis, kus puupliidil podisevad mitmes potis kaane all sea maks ja kõhuääred pasteedi valmistamiseks ning elektripliidile on pandud valmis potid veega verivorstide läbikeetmiseks.

Kodust verivorstide tegemist on Lüüside sõnul jäänud aasta-aastalt vähemaks – vaid üksikud peavad kodus veel siga ning vorstide jaoks vajalikku verd ja soolikaid mujalt väga ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles