Triigi-Sõru liinil väheneb üldjärjekorra piletite hulk

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuest aastast peab hakkama Saaremaa ja Hiiumaa reise pikemalt ette planeerima, sest üldjärjekorra piletite arv väheneb.
Uuest aastast peab hakkama Saaremaa ja Hiiumaa reise pikemalt ette planeerima, sest üldjärjekorra piletite arv väheneb. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Kuigi uuest aastast suurenevad Saaremaa ja Hiiumaa vahelise laevaühenduse e-piletite eelmüügi mahud, väheneb sellega võimalus üldjärjekorras piletit saada.

«Suhtluses erinevate osapooltega kerkisid esile soovid ja vajadus, et Sõru-Triigi liinil oleks senisest enam võimalik osta pileteid eelmüügist, et kindlustada laevale pääsemist,» ütleb Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin.

Tema sõnul on praeguse Saare- ja Hiiumaa vahelise parvlaeva Kõrgelaid eripäradeks väike mahutavus ja hõre sõidugraafik, mis võib põhjustada sõidukite laevast mahajäämist ja tühisõite sadamasse. 

«Piletite eelmüügi maht suureneb üldjärjekorra arvelt,» selgitab Hiiuväin. Üldjärjekorrast laevale mahtuvate sõidukite arv sõltub konkreetsest reisist – sellest, kui palju on eelmüügist endale pileti ostnud sõidukeid ja milliste mõõtudega need sõidukid on.

Sagedased reisijatel, kes senini on harjunud pileteid ostma sadamast, soovitab Hiiuväin uuest aastast interneti- või mobiilipileteid ostma hakata, sest üldjärjekorra kohti jääb vähemaks.

Triigi-Sõru liini parvlaev Kõrgelaid mahutab keskmiselt 130 liinimeetrit sõidukeid, millest 75 liinimeetrit müüakse praegu e-piletitena eelmüügist ja 55 liinimeetrit pääseb reisile sadama üldjärjekorrast.

Uuest aastas suureneb e-piletite müügimaht reisil 90 liinimeetrini ja sadamast pääseb laevale 40 liinimeetri jagu sõidukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles