Kinke lemmikutele: lõhnavast kummivaarikast tiliseva jõulupakini

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerte hambaid aitab hästi puhastada ka kummist mänguasi, mille peale ei suuda bakterid paljuneda.
Koerte hambaid aitab hästi puhastada ka kummist mänguasi, mille peale ei suuda bakterid paljuneda. Foto: Postimees

Jõuluajal sulab ka kõige suurema ihnuskoi süda ning head ja paremat ostetakse nii endale kui ka oma lemmikloomale.

Tartu Lõunakeskuse zookaupluse Betta juhataja Katrin Läänsalu ütles, et jõuluajal raatsivad inimesed loomadele rohkem head toitu, mänguasju ja maiustusi soetada.

Kassidele ostetakse lisaks traditsioonilistele mänguhiirekestele ka põnevaid jõulukomplekte.

Foto: Postimees

Pildil on kassile jõuludeks mõeldud kinkekomplekt, mis raputamisel tiliseb.

Koertele mõeldud riidest jõulupärased mänguasjad aitavad Läänsalu sõnul ka lemmiku hambaid puhastada.
Koertele mõeldud riidest jõulupärased mänguasjad aitavad Läänsalu sõnul ka lemmiku hambaid puhastada. Foto: Postimees
Kassile võib kinkida jõulupärase mängupulga, pehme aseme koos krabiseva toruga, seakujulise kraapimispuu või värvilise transpordikoti.
Kassile võib kinkida jõulupärase mängupulga, pehme aseme koos krabiseva toruga, seakujulise kraapimispuu või värvilise transpordikoti. Foto: Postimees
Foto: Postimees

Läänsalu sõnul ostavad omanikud koertele kõige enam konte. Pildil paremal asuvad kondid on rasvavabad ning nende närimine aitab koertel ka hambaid puhastada. «Tänapäeval ei pelga inimesed neid isegi ketikoerale osta. Täitsa harjunud ollakse juba konte koerale ka regulaarselt andma,» ütles juhataja. Samas rõhutas ta, et mõned koerad kipuvad kugistama, mistõttu tuleks omanikul kindlasti tähele panna, kuidas loom maiusega toime tuleb. 

Nii kassidele kui ka koertele ostab omanik jõulude puhul tavapärasest kallimat süüa, näiteks kuivtoidu asemel konserve.

Foto: Postimees

Vasakul pildil asub mänguasi, mis on vaid vaevu kuu aega müügil olnud. See on valmistatud kummist, lõhnab vaarika järele ning aitab koeral hambaid puhastada. Peale selle ei suuda bakterid mänguasja pinnal ellu jääda. Üleval paremat kätt asuval pildil on koertele mõeldud riidest mänguloom ning pall, kuhu sisse pannakse maiust. Kui koer palliga mängib, saab ta seal hea ja parema kätte. All vasakul pildil on kondid. «Võib ikka uhke tunne olla, kui mõni selline suur kont väikse taksi ette panna,» naljatles poe juhataja.

Foto: Postimees

Mänguasjad pakuvad loomale ajaviidet ning eriti soovitab Läänsalu neid kutsikatele, kes kipuvad olema väga aktiivsed. Koertele on olemas ka spetsiaalsed eri raskusastmega lauamängud.

Foto: Postimees.ee

Vasakul pildil on kindad, mille abil saab omanik kassiga nii mängida, et tal ei tarvitse diivaniltki tõusta. Kinnaste sõrmed on piisavalt pikad ning kass saab mängida nende otstes asuvate pallide või hiirtega. Paremal asuval pildil näeb kiisudele magamisaset, mille saab omanik kinnitada radiaatori külge, et kassil oleks soe magada.

Läänsalu sõnul ostavad inimesed jõulude ajal ka rohkem akvaariume. Erilist peavalu valmistavad poemüüjatele inimesed, kes tulevad loomapoodi spontaanselt. «Akvaariumit ei saa niimoodi kiiresti kokku klopsida,» ütles juhataja, kelle sõnul tuleb neil nii mõnigi kord uisapäisa poodi astunud klient hoopis ümber veenda, sest inimene ei ole kalade pidamisega kaasnevaid kohustusi läbi mõelnud.

Juhataja sõnul on mänguasjad küll kvaliteetsed, kuid omanikul tasub siiski jälgida, kuidas loom uue leluga käitub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles