Vaata, kas sina said jõuludeks tõeliselt popi nutiseadme

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon.
Nutitelefon. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eesti mobiilioperaatorite andmetel oli eestlase selle aasta kingisooviks odav nutiseade suure ekraani ja 4G toega.

«Eestlase jõulukink tuleb nagu mullugi Samsungi tehasest. Ostetakse pigem soodsama otsa, kuid 4G võimekusega telefone – enimmüüdud nutiseade Samsung Galaxy Ace maksab näiteks 129 eurot, kuid sisaldab 4G-d,» ütles Tele2 Eesti tootesortimendi juht Risto Taliaru.

Nii EMT kui ka Tele2 detsembri müügistatistika järgi kuulusid eestlaste seas populaarsemate jõulukinkide hulka Samsung Galaxy Ace 4 nutitelefon ja Samsung Galaxy Tab 4 tahvelarvuti.

Elisa tooteturunduse osakonnajuhi Mailiis Ploomanni sõnul oli samuti nii mobiiltelefonide kui ka tahvelarvutite puhul näha, et klient ostab enim tulevikku vaatavat 4G androidseadet. Nende sortimendi kõige populaarsem telefon oli LG D315 Optimus F70 ning tahvelarvutitest samuti eelmainitud Samsungi Galaxy Tab 4.

EMT avalike suhete juht Raigo Neudorfi sõnul läksid hästi müügiks kuni 400-eurosed nutitelefonid. EMT edetabelite esikohtadel ruulisid siiski veidi kallimasse hinnaklassi kuuluvad Apple’i tooted iPhone 6 ja uus iPad Air.

Ühtlasi oli sel aastal jõuluvana üsna helde paljude meie noorema generatsiooni esindajatega, sest EMT toppidesse kuulusid ka Lotte sümboolikaga nutitelefon ja tahvelarvuti - Samsung Galaxy Trend Lite ja Huawei Lotte MediaPad 7 Youth.

Neudorfi sõnul olid tänavu populaarsed ka üha suuremate ekraanidega nutiseadmed, mis võimaldavad mugavalt internetti kasutada. Seda kinnitavad ka Tele2 ja Elisa, kelle andmetel alla 4,3-tollist seadmeid enam ei osteta ning arvestatav ekraani suurus on lausa 5-5,5 tolli. Samuti eelistatakse suure, 10-tollise ekraaniga tahvelarvuteid.

Mailiis Ploomanni sõnul on klientidele oluline, et seadmetest saaks tarbida muusikat või ühendada see kõlarite ja muusikakeskustega. Mobiiltelefonides on aina olulisemal kohal kaamerafunktsioonid - tähelepanu pööratakse kindlasti nii tagakaamerale, mis on mõeldud enamike piltide tegemiseks, kuid ka esikaamerale, mis võimaldab teha selfie'sid ja friendsie'sid.

Populaarsemad nutitelefonid:

Foto: operaatorfirmad

Populaarsemad tahvelarvutid: 

Foto: operaatorfirmad
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles