Video: panga uuendus võib kliente ehmatada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Swedbank asus oma kontoreid uueks tegema  – numbriautomaadi asemel tuleb asju ajada administraatoritega ja üle leti suhtlemist enam ei toimu.

Kui Swedbanki kontori uksel päritakse kliendi käest, mis asjus ta panka tuli, siis on see esimene märk, et tegu on uue kontseptsiooniga pangakontoriga. Selliseid kontoreid on Baltikumis esialgu kaks ja mõlemad neist asuvad Tallinnas.

«Teenindussektoris ei ole midagi harukordset, kui tullakse vastu ja küsitakse, mida te soovite,» rääkis Swedbanki Magistrali kontori juhataja Moonika Kutser. Nii mõnegi panka sisse astunud inimese ehmatab see ära ja ta taganeb. «On olnud jah selliseid juhuseid, aga me oleme olnud alles kolm päeva lahti,» tunnistas kontorijuhataja jõulureedel.

Uksel seisev teenindaja pole ainus uuendus, millega pangakliendil leppida tuleb. Järjekorranumber antakse vaid sularahatehingu tegijatele, teised kliendid juhatakse istuma. Seal ootab neid ees teine administraator, kes kliendi teenindaja juurde suunab. Muide, nagu ilusalongis tuleb nüüd ka pangatöötaja inimest ise kutsuma.

Uuendatud pangasaalist on kadunud ka pikad letid. «Pikad letid kaotasime ära, sest kui sularaha on piiratud töökohtadel, siis turvalisuse tõttu  pole kinnist letti üldse vaja,» rääkis panga regiooni direktor Agnes Oidsalu.

Klienditöötajate töökohad on nüüd avatud ja inimesi ei teenindata enam mitte üle leti, vaid nad saavad ise valid, kui lähedale teenindajale istutakse. «Vana kontseptsiooniga kontoris me ei andnud kliendile võimalust valida, kus ta istub, vaid ütlesime, et sinu koht on siin, aga nüüd saab ise valida,» rääkis Oidsalu. Ta lisas, et seni on valik olnud väga erinev. On nii neid, kes istuvad päris külje all, kui ka neid, kes eelistavad distantsi. Päris leti taha ei ole veel keegi jäänud ja seda ka ei lubataks.

Sularahatehinguid tuleb uues kontoris teha spetsiaalsetes boksides ning pärast kliendi sisenemist lukustatakse uks. Nii et kui pärast elektriarve tasumist hoogsalt välja tormata, ei pruugi boksiust lahti saada, sest klienditeenindaja pole lihtsalt jõudnud seda avada.

Millal kõik pangakontorid uue näo saavad, ei ole Oidsalu sõnul võimalik täpselt öelda, sest kindlat tähtaega pole paika pandud. Aga kindlasti saavad ajapikku sellise näo kõik Baltikumi Swedbanki kontorid. «Kui meil oli Ülemiste kontori (esimene uue lahendusega kontor – toim.)  avamine, siis mulle tundus, et kõik telekomi firmade esindused ja teised finantsasutused olid samuti avatud töökohtadega, kuigi nii avatud töökohti teistes pankades veel ei ole,» rääkis Oidsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles