Moodsa aja ametist saab varsti ajalugu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15 aasta tagasi olid pangakontorites telleritel tööd küllaga.
15 aasta tagasi olid pangakontorites telleritel tööd küllaga. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Paarikümne aasta eest tuli eesti keelde uus sõna teller, kuid varsti võib see sõna taas  kaduda, sest sularahatehingute kadudes jääb tellereidki pankades aina vähemaks.

«Oleme arutanud telleri ametinimetuses loobumist seoses sellega, et aja jooksul on telleri roll muutunud ning tootemüügilt oleme liikunud kliendi nõustamisele,» rääkis SEB jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit. Panga esindaja sõnul on panga teeninduskontseptsioon aja jooksul muutunud ja pangakontorist on saanud nõustamiskeskus. «Tänaseks on nõustamine meie kui panga tegevuse põhisisu ja igapäevatehingud on liikunud elektroonsetesse kanalitesse,» rääkis Vaikmäe-Koit. Ta kinnitas, et kontorit külastatakse pigem laenu küsimiseks, investeerimisalase nõu saamiseks või soovitakse põhjalikumalt läbi vaadata kõik oma rahalised võimalused: kogumine, kindlustus, laen, liising. Sularaha tehingute osakaal on Vaikmäe-Koidu sõnul  liikunud pangaautomaatidesse. Ka näitab statistika, et aastaga väheneb tavakülastuste arv kontorites ligi 15 protsenti ja 99 protsenti pangatehingutest on elektroonsed. SEB-s kontorites teenindavad kliente praegu veel nii tellerid kui erakliendihaldurid. Tellereid on 150.

«Nordea ei ole hetkel veel muutnud tellerite ametinimetusi, kuid nõustume Swedbankiga, et klienditeenindajate roll on muutunud,» rääkis panga pressiesindaja Kadri Kütt. Tänapäeva kliendid on pangatehingute tegemisel palju iseseisvamad ja igapäeva pangatoimingud tehakse valdavalt internetipangas ning üha enam kasutavad kliendid ka mobiilipanka. «Pangakontorite külastused on selgelt langustrendis,» tõdes Kütt.

Ta lisas, et samuti on muutunud klientide ootused nõustamisele. «Mõeldes klientide muutunud ootustele ja vajadustele on Nordea jaganud oma kontorivõrgu nõustamiskeskusteks, nõustamis- ja teeninduskeskusteks ja eraldi teeninduskeskusteks,» rääkis ta. Teeninduskeskustes peaks saama kiiret teenust igapäevapangateenuste tegemiseks, nõustamiskeskustes keskendutakse põhjalikumale nõuandmisele. «Endiselt on meil alles ka suuremad nõustamis- ja teeninduskeskused, kus pakume kõiki pangateenuseid, seda valdavalt meie regioonides, kus on ainult üks kontor,» lisas Kütt.

Swedbank teatas sel nädalal, et kuna pangakontori kontseptsioon on muutnud, siis loobutakse telleri ametinimetusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles