Kiibitud koera leiab üles otsinguportaali kaudu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment portaalist Koerteregister.ee.
Fragment portaalist Koerteregister.ee. Foto: Tarbija24

Hiljuti alustanud eestikeelne veebiportaal Koerteregister.ee aitab koera leidnud inimesel suurema vaevata üles otsida looma peremehe ja tema kontaktandmed.

Taoline otsing on koera õige kodu leidmisel abiks siiski vaid sellisel juhul, kui loom on kiibitud ja kiibi number portaalis registreeritud.

«Enamik koeraomanikke puutub vähemalt kord elus  kokku kurva probleemiga - pere lemmikloom jookseb ära ja jääbki kadunuks. See on valus teema tervele perele ja eriti lastele. Kuigi enamasti leitakse koer kellegi poolt üles, ei ole paljudel juhtudel võimalik leida tema omanikku,» ütles registri idee autor ja arendaja Indrek Tammemägi.

Koerteregistri toimimispõhimõte on, et kasutajad saavad kiibiga varustatud koera ja enda andmed internetis siduda. Kui koer leitakse, on ka tema peremees hõlpsasti leitav ja kadunud lemmikloom jõuab turvaliselt koju tagasi.

Sarnaselt veebiportaali otsingule, on koerteregistrid olemas ka omavalitsuste juures. Näiteks saab pealinnast leitud koera omanikku kiibi numbri järgi otsida ka aadressilt koerteregister.tallinn.ee.

Koerteregister.ee tegijate sõnul võiks kohalike registrite kõrval kasutada siiski ka nende portaali, sest kunagi ei või teada, millist otsinguvõimalust koera leidja parasjagu pruugib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles