Läätsedest pikkpoiss

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läätse pikkpoiss.
Läätse pikkpoiss. Foto: Erik Prozes

Täistaimetoidufänn ning restoran Vegan V kokk Mikk Mägi ja restorani perenaine Loore Emilie Raav jagavad Postimehe lugejatega veganrestepti, mis on igati sobilik ka jõululauale.

Vaja läheb: 500g punaseid läätsi, 1 porgand, 1 sibul, 2 küüslaugu küünt, 250g tofut, 2 spl pählivõid (ja/või purustatud pähkleid), 1 kruus vett, 2 spl sojakastet, ½ köögivilja puljongi kuubikut, majoraani, rosmariini, soola ja pipart, 2 keskmist tsukiinit, veidi vett

Valmistamine: keeda läätsed pudrujalt pehmeks ja kurna liigne vesi. Püreesta tofu vähese veega tahedamaks kreemiseks massiks. Riivi porgand, tükelda sibul ja küüslauk ning kuumuta paksu põhjaga postis vähese õliga. Lisa maitseained, puljongikuubik ja kuumuta hetk veel. Võta pott tulelt. Lisa pähklivõi ja tofust saadud mass. Sega saadud mass korralikult läbi ja sega läätsed nig sega veel. Vooderda küpsetusvorm tsukiinist koorijaga tõmmatud ribadega. Tõsta mass küpsetusvormi. Küpseta eelkuumutatud ahjus 175 C juures 1 tund.

Lase pikkpoisil enne lahtilõikamist umbes 15 minutit jahtuda, et see jõuaks taheneda. Kõige paremini püsib pikkpoiss koos peale jahtumist. Pikkpoissi sobi järgmisel päeval serveerida ka võileiva kattena, seda eelnevalt pisut praadides. 

Retsept on pärit raamatust «Tähtpäevad taimetoiduga».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles