Meremaitseline paneeritud juurseller

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meremaitseline paneeritud juurseller.
Meremaitseline paneeritud juurseller. Foto: Erik Prozes

Täistaimetoidufänn ning restoran Vegan V kokk Mikk Mägi ja restorani perenaine Loore Emilie Raav jagavad Postimehe lugejatega veganrestepti, mis on igati sobilik ka jõululauale.

Vaja läheb: 1/2 keskmist juursellerit, 4 norilehte, maitseks soola ja pipart

Paneering: 1 tass riivsaia või mõnda gluteenivaba jahu, 1 1/2 tassi vett, 1/2 tassi kaerahelbeid, soola ja pipart

Valmistamine: koori juurseller ja lõika umbes umbes 0.7-1 sentimeetri paksusteks viiludeks. Keeda juurselleri viilud soolaga maitsestatud vees poolpehmeks, kurna ja lase jahtuda.

Keeda samal ajal kaerahelbed eraldi potis vedelaks pudruks ja püreesta saumikseriga. Maitsesta soola ja pipraga. Lase jahtuda.

Võta norileht ning lõika see kääridega pooleks. Mässi juurselleri viil norilehe sisse ja aita norilehel niiskusega juurselleri külge kleepuda. Vajduse korral kasuta lisavett. Juurselleri ja norilehe vahele võib enne nori kinni mässimist lisada veidi soola ja pipart. Juurselleri servadest üle jäänud norilehe võib kääridega ära lõigata.

Kata norisse mässitud juurseller liimja pudrumassiga ja kasta seejärel riivsaia sisse. Prae juurseller pannil vähese õliga mõlemalt poolt kuldpruuniks. Seejärel küpseta eelkuumutatud ahjus 175 C juures 10-15 minutit.

(G) - Gluteenivabaks paneeringuks võib kasutada riivsaia asemel näiteks maisijahu ja liimja kaerapudru asemel mõnda paksemat taimset koort.

Retsept on pärit raamatust «Tähtpäevad taimetoiduga».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles