Vaata, kui palju ja kellele lugejad raha annetasid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutud kassid hoiukodus uut peremeest ootamas.
Kodutud kassid hoiukodus uut peremeest ootamas. Foto: Margus Ansu

Postimehe tarbijatoimetus tegi üleskutse anda lugejatel teada, kuhu, kui palju ja miks on nad tänavu raha annetanud.

Lugeja mm kirjutas, et annetas ühele perele 10-20 eurot. «Nende maja süttis põlema, ema jooksis majja, et päästa lapsed. Kahjuks ema ja üks lastest hukkusid. Intervjuu tehti pereisaga. Seda lugu vaadates ei mõelnud üldse, tegin kohe ülekande. Väga kurb õnnetus.»

Laste tervis läheb lugejatele väga korda. Nii kirjutas üks lugeja, et annetas raha enneaegsete laste fondile. «Et soetataks uut tehnikat ja üritataks vana uuendada. Seoses ülikooli õpingutega sellega seotud alal olen targem, kui kallis ja hädavajalik see kõik on. Sel aastal otsustasime perekonnas, et ei tee teistele kingitusi, vaid annetame igaüks kuhugi endale südamelähedasse fondi või organisatsiooni ning siis jõululauas räägime sellest, kes kuhu annetas,» kirjutas ta.

Lugeja N33 kirjutas, et annetab igakuiselt SOS Lastekülale ja mõnikord juba aastaid MTÜ-le Kasside Turvakodule.

Lugeja Lapsed kirjutas, et teeb juba aastaid püsiannetusi. «Aastaid juba igakuine püsikanne Tallinna Lastehaigla Toetusfondile ja Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile. Ühekordselt kandeid MTÜ Enneaegsed Lapsed.»

Ka kodututele mõeldakse. Lugeja Töll kirjutas näiteks, et viis oma ülearused talveriided kodutute varjupaika.

Teine lugeja märkis, et pole samuti kuhugi otseselt annetanud, kuid teeb seda poe juures otse abivajajale. «See on kindlam viis, siis pole ohtu, et mingid vahendajad oma osa tasku topivad,» kahtlustab ta.

Neid lugejaid, kes annetusi teinud pole, kuid kes on tänaval abivajajat märganud, oli ka. Lugeja Mmm kirjutas, et ei ole eraldi annetusi teinud, kuid on kinkinud vajalikke asju tänaval elavatele kodututele.

«Olen ostnud kodututele kindaid ja jalanõusid,» räägib Mmm. Lisaks on ta koos abikaasaga teinud püsiannetusi lastefondile juba 12 aastat. «Tean, et sinna fondi annetavad väga paljud inimesed, mis lõppkokkuvõttes teeb ju ka paraja summa. Seega usun, et meie panus lastefondile on piisav ja loodan, et sellest rahast on ka lapsed abi saanud,» märgib ta.

Paljud lugejad on andnud raha ka koduta loomade toetuseks. Suur hulk neist toetasid MTÜ Kasside turvakodu. «Mul on kahju kassidest, kes inimeste hoolimatuse tõttu tänavale satuvad. Tean, kui raske töö on kasside eest hoolitsemine, nende ravimine ja sotsialiseerimine,» kirjutas lugeja Kass.

Helen kirjutas, et annetas Tartu koduta loomade varjupaika 12,57 eurot ning kirjutas selgitusse, et kassidele. «Hetkel on seal kolm korda rohkem kasse kui koeri,» teab Helen.

Lugeja Vanaema kirjutas, et annetab iga kuu väikese summa ühe imetoreda looma heaks, kes elab loomaaias. «Täna annetasin 10 eurot TV3 saate kaudu abivajajatele. Eriti hinge läks selle pisipoisi lugu – ta on nii armsake ja tema vanemad on ääretult tublid,» kirjutas ta.

Jõuludest sõltumata annetab lugeja Annetaja näiteks veebikeskkonna help.ee kaudu mõne haige inimese ravi tõetuseks. «Samuti enneaegsete laste ravi toetuseks. Olen andnud laste- ja turvakodudele hobidega tegelemise asju ja lasteriideid. Samuti olen annetanud vabatahtlike töö toetuseks. Summadesse seda kõike arvestama ei hakkaks, aga igatahes jätkan annetuste tegemist vastavalt võimalusele ka edaspidi,» märkis Annetaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles