Noored teenivad jõuluvaheajal poes taskuraha

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi kauplus.
Rimi kauplus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Rimi korraldas sel aastal teist korda jõulumaleva, kus koolinoored saavad taskuraha teenida ja erinevate ametikohtadega tutvuda.

Jõulumalevas osaleb 52 noort, kes töötavad Rimi ja Säästumarketi Tallinna ja Harjumaa kauplustes ning Pärnu Säästumarketis. 

17- aastane Mirjam Sepp osaleb sel aastal jõulumalevas esimest korda ja töötab Mustakivi hüpermarketis kaubapaigutajana. «Koolivaheajal on hea veidi tööd teha, taskuraha teenida ja töökogemusi omandada. Ma arvan, et saadud kogemused aitavad mul tulevikus tööd leida,» selgitas neiu.

Ta lisas, et teenindaja amet talle meeldib, kuigi kaubapaigutaja töö on füüsiliselt raske – kaupa tuleb suurtelt alustelt riiulitesse tõsta ja palju peab püsti seisma. Sepp sõnas, et ta kaalub teenindaja ametis jätkamist ka saabuval suvel.

Rimi personalijuhi Kaire Tero sõnul korraldab jaekett malevat, kus noored saavad töökogemust omandada ja taskuraha teenida juba mitmendat korda. Malevad toimuvad nii suvisel kui ka talvisel koolivaheajal ning huviliste hulk on igal korral aina suurem.  

Ta lisas, et noored saavad maleva jooksul arendada tulevikus ükskõik millises ametis või rollis vajalikku suhtlemisoskust ja algatusvõimet. Tero sõnul kavatseb Rimi noorte malevate korraldamist jätkata ka edaspidi. «Paljud koolinoored osalevad meie malevates juba mitmendat korda. Nad on töökogemuse võimaluse eest väga tänulikud ning kiirel pühadeajal on noortest kauplustest väga palju abi,» lisas personalijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles