Kas mobiilifirmadel õnnestub südaöist leviauku vältida?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige suurem pidutsemine on täna öösel Vabaduse väljakul.
Kõige suurem pidutsemine on täna öösel Vabaduse väljakul. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Eesti mobiilsideoperaatorite kinnitusel suurendavad nad täna öösel võrgu mahtu, et iga-aastast leviauku vältida.

«EMT on oma võrgu mahtu igal aastal suurendanud. Täna võime öelda, et võrgu ülekoormuse teema pole uusaastaööl enam sedavõrd suur probleem kui näiteks 10 aastat tagasi,» rääkis EMT avalike suhete juht Raigo Neudorf.

EMT kasutab tehnoloogiat, mis võimaldab võrgus ülekoormuse tekkimise korral automaatselt mahtusid suurendada.  «Teisalt võib esile tõsta ka inimeste teadlikkuse paranemist: oma uusaastaõnnitluste ja –soovide edastamist nii kõnede kui SMSide näol  ajastatakse paremini, mis aitab koormusi võrgus leevendada,» rääkis ta.

Tele2 teatas, et tõstab aastavahetuseks nö kuumades kohtades mobiilivõrgu mahtu neli korda. Tele2 Eesti raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul on ettevõtte tugijaamade arvu ning võrgu mahtu ja võimekust mullusega võrreldes oluliselt suurendanud. Virtuaalselt seadistatavad jaamad võimaldavad kiirelt koormust piirkondade vahel jagada ning seega vajalikus kohas oluliselt suuremat ressurssi pakkuda.

«Ajutine ülekoormus võib siiski tekkida näiteks Vabaduse väljakul, kus kasutus suureneb poole tunni jooksul sada korda,» rääkis Sarri. Ta lisas, et pudelikaela võib tekitada operaatoritevaheline ühendusliin, millel on füüsiline piirang.

«4G kasutajatel on igal juhul eelis, sest selles võrgus on kõige rohkem vaba ressurssi,» ütles Sarri.

Tele2 paneb aastavahetuse perioodiks nii võrgumonitooringusse ja kui hooldusesse valvesse lisameeskonnad.

Aastavahetuse ülekoormuse vähendamiseks kõnevõrgus lisas Elisa Tallinnas Vabaduse väljakule uue tugijaama, mis aitab teenindada suuremat hulka kõnesid aastavahetuse momendil, teatas ettevõte. Samuti lisas Elisa täiendavalt juurde kõnemahtu ka teistesse tõmbekeskuste tugijaamadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles