Tööinspektsioon hakkas uurima Auvere õnnetust

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Auvere elektrijaamas.
Õnnetus Auvere elektrijaamas. Foto: Eesti Energia

Tööinspektsioon algatas oma uurimise eile Ida-Virumaal juhtunud tööõnnetuse suhtes, kus sai viga kaheksa inimest.

Lisaks politseile on eile Auveres toimunud tööõnnetuse kohta algatatud uurimine ka tööinspektsioonis. Kuna õnnetuse sündmuspaik oli tuhka täis, siis tööinspektsiooni Ida-Virumaa inspektor ei pääsenud eile sündmuskohale. «Praegu ei ole täpselt selge, milline tööandja selle eest vastutab, kuna see on nii värske juhtum,» rääkis tööinspektsiooni pressiesindaja Monica-Linde Klement. Ta selgitas, et sel ehitusel olid korraga tööl mitme ettevõtte töölised.

Politsei algatas kriminaalmenetluse  karistusseadustiku paragrahvi 198 alusel, mis käsitleb töötervishoiu ja tööohutusnõuete eiramist ettevaatamatusest.

Auvere elektrijaama ehitusel teisipäeva pärastlõunal juhtunud avariis viga saanud kaheksa inimest said Eesti Energia kinnitusel peamiselt hingamisteede kahjustusi.

Õnnetus juhtus veidi enne kella 14, kui Auvere elektrijaama ehitusel toimus avarii tuhaärastussüsteemis, mille tagajärjel paiskus süsteemist välja suurem kogus tuhka. Kannatada said tööülesandeid täitnud Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse, Narva elektrijaamade ning teiste alltöövõtjate töötajad.

Auvere uue elektrijaama ehituse peatöövõtja on Alstomi konsortsium ning käesolev aasta on planeeritud jaama käivitustöödeks. Jaama üleandmine Eesti Energiale on planeeritud käesoleva aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles