Auvere ehitusel on toimunud vähemalt 8 tööõnnetust

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korsten.
Korsten. Foto: Peeter Langovits

Tööinspektsioonile on teatatud vähemalt kaheksast tööõnnetusest Ida-Virumaal asuva Auvere elektrijaama ehitusel, millest kolm olid rasked ja viis kergemate kehavigastustega tööõnnetused. Iga õnnetuse puhul on tegu erineva ettevõtte töötajaga. Tööõnnetuste nimekiri ei pruugi olla täielik.

  • 18. märts 2010 (raske tööõnnetus) Eesti Elektrijaam elektrifiltri sissevoolulõõri kinnituste paigaldamisel ronis töötaja üle tellingute piirde ja hakkas parema lõõri kinnitust paigaldama, kuid kaotas tasakaalu ja kukkus 5-6 meetri kõrguselt.
  • 9. november 2011 (kerge tööõnnetus) Ehitusprahi laadimisel sai töötaja viga, kui jäi  äärekivi ja ekskavaatorisaha vahele.
  • 2. jaanuar 2012 (raske tööõnnetus) Töökohale minnes inimene libises asfalteeritud teel ja murdis jalaluu.
  • 27. veebruar 2012 (kerge liiklusõnnetus) Töötaja kasutas autot Citroen Berlingo, millega toimus kell 10.40 avarii Narva maanteel. Sõiduk põrkas kooku veokiga.
  • 2. mai 2012 (kerge tööõnnetus) Elektrijaama uue energiaploki ehitusobjektil klaasfiibrist jahutustorude tõstmise ajal tõsteti jahutustorud läbimõõduga 2,2 m ja kogukaaluga 6,5 tonni kaevikust välja. Tõstetöid teostati troppimisskeemi alusel kahe põhitropi abil, kolmas tropp hoidis ühendatud toruelemente ühel tasandil. Tõstmisel oli vaja leida ideaalne kaalujaotus (troppide asend). Selleks paigaldati tropid ja tehti proovitõstmine (10 cm kõrgusele maast), et korrigeerida troppide asendit. Ühe sellise proovitõstmise ajal vahetult enne maast tõstmist purunes ühe nailontroppi aas  ja pinge all olnud ketttropi aas lõi kannatanule vastu õlga.
  • 5. veebruar 2013 (kerge tööõnnetus) Töötaja liikus ehitusplatsil ühest kohast teise ja kukkus suhteliselt tasasel maal selili, kuna oli pisut libe (kinnitallatud lumi). Töötajal olid jalas spetsiaalsed jalanõud - tugevdatud talla ja ninaosaga ning tallad katsetatud libedatel pindadel (tootel on olemas vastav sertifikaat).
  • 8. aprill 2011 (raske tööõnnetus) Kannatanu juhtis ehitusplatsil ENEFIT-280 tornkraana tõstetöid portatiivse raadiojaama abil, seisis seljaga katmata ava lähedal, astus sammu tagasi ja kukkus u neli meetrit.
  • 23.09.2013 – (kerge tööõnnetus) Turvatöötaja kukkus objektil.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles