Talveuneks sobilik magamistuba

Triin Tammert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea algus päevale: hommikul ärgates paistavad esimese asjana silma kummuti peal olevad fotod.
Hea algus päevale: hommikul ärgates paistavad esimese asjana silma kummuti peal olevad fotod. Foto: Erakogu

Jaanuar, üks aasta kõige pimedamatest ja külmematest kuudest, tekitab aeg-ajalt tunde, et tahaks karuna talveunne jääda. Õdus ja head väljapuhkamist võimaldav magamistuba on mõnusa pelgupaigana oluline igal aastaajal, eriti aga talvel.

«Magamistuba peab olema rahulik ja võimalusel tehnikavaba puhkeala,» ütleb sisekujundaja Kadi Jair. «Magamisosa ise ei peagi olema väga suur, pigem on oluline mõelda panipaikadele, et ei oleks segadust ega korralagedust.»

See, kui palju panna magamistuppa mööblit, sõltub selle suurusest ja elanike eelistustest – mõnele piisab vaid voodist, ent enamik ei saa kuidagi läbi öökappide, kummuti ja riidekapita. Kirjutuslaud ja töönurk tuleks aga kindlasti paigutada pigem elutuppa või mõnda muusse ruumi – kui pole eraldi kabinetti –, vastasel juhul varitseb oht, et töömõtted ei anna ka voodis asu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles