Soome pubiomanikke paneb uus piirang kukalt kratsima

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu.
Õlu. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS

Soome baaridel seisab ees raske ülesanne mõelda välja uus lahendus, kuidas premeerida viktoriinide võitjaid, kuna muudatus seaduses ei luba alkoholi enam auhinnaks kinkida.

Uue seaduse järgi keelatakse ära traditsioon, mille järgi paljudes pubides jagati tasuta klaase õlut nädalaviktoriini võitjatele, kirjutab Yle uudisteportaal.

Tegemist on vaid ühe muudatusega uues alkoholiseaduses.

Tasuta õllepiletite ajastu Soome pubides pole aga ainuke uus sisseseatav piirang. Keelu alla läheb ka alkoholi reklaamimine tänavatel. Soome valitsus taotleb muudatusega alkoholi kättesaadavus alaealistele keerulisemaks teha.

Oulu pubis Snooker Time peeti aasta esimene viktoriin nii, et võitja pidi tasuta õlust suu puhtaks pühkima. Viktoriini läbiviija Miku Mertaneni sõnul ei ole pubi veel nutika asenduse peale tulnud ning märkis, et osavõtjatelt oli kuulda veidikest virinat.

Pubi omaniku Markku Hyvärineni arvates on kummaline, et piirang kehtib võrdselt kõikidele pubidele, kuna nende omas on seatud sissepääsukeeld alaealistele. Tema sõnul on esmaspäeviti toimuv viktoriin toonud traditsiooniliselt rohkem klinete kui teistel päevadel, mil pubi pigem vaiksevõitu elu elab. Ettevõtjana kardab ta, et uus kord kahandab kogu klientide hulka.

«Olen oma ajusid ragistanud, et mingi asendus välja mõelda. Seni on peast läbi käinud mõte pakkuda auhinnaks vautšer meie pubi piljardipoolele,» mainis Hyvärinen. «Oleks imelik anda vautšereid mõnesse restorani või hoopis teise toidukohta, kuid ka seda võimalust pole me veel välistanud.»

Muudatuse tulemusel on palju avalikus ruumis toimuvaid muudatusi, mille vastu on alkohoolsete jookide tootjad häälekalt meelt avaldanud. Näiteks eemaldas üks ettevõte logod ja etiketi oma tootmistsehhi kõrval asuvalt hiiglaslikult õllepurgilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles