Noored pereemad petavad internetiostudega

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud internetis jõulukingi ostnud idavirulased oma ostu kätte ei saanudki.
Paljud internetis jõulukingi ostnud idavirulased oma ostu kätte ei saanudki. Foto: Marko Saarm / Sakala

Möödunud pühade eel said paljud idavirulased internetis müüvatelt noortelt pereemadelt petta, kuna pühadekingiks interneti vahendusel tellitud asjad raha maksmisele vaatamata kohale ei jõudnud.

Terve eelmise aasta jooksul täheldas politsei Ida-Virumaal internetipettuste kasvu, vahendab Põhjarannik. Ida politseiprefektuuri Jõhvi politseijaoskonna juht Kalle Kuusiku sõnul teeb sedalaadi kuriteod eriliseks aga asjaolu, et neid panevad väga sageli toime noored pereemad, kellest mitmed on tunnistanud, et ahvatlus pettus sooritada on tekkinud alles siis, kui raha või kaup on kätte saadud.

Kõige levinum kelmuse skeem on olnud selline: keegi paneb populaarsesse kuulutuste portaali üles kuulutuse, et müüb mingit kaupa; kui tekib huviline, palutakse raha üle kanda, ent mida ei saabu, on kaup. Või vastupidi, teatatakse kauba ostu soovist ning kui müüja leitud ja viimane on kauba ära saatnud, jäetakse raha üle kandmata.

Kuusik ütles, et paljud möödunud aasta lõpus petta saanud ütlesid, et tegid tellimuse, soovides teha pühadekingituse oma lähedasele.

Refereeritud artiklit saab lugeda täismahus Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles