Üks Auvere õnnetuses viga saanu viidi Tartusse ravile

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auvere elektrijaama õnnetuses kannatada saanud töötajad Narva haiglas.
Auvere elektrijaama õnnetuses kannatada saanud töötajad Narva haiglas. Foto: Liis Treimann

Kaheksast Auvere elektrijaama õnnetuses kannatada saanud mehest pääsesid kolm täna koju, üks raskes seisus patsient viidi aga üle Tartu Ülikooli Kliinikumi.

«Täna kirjutasime haiglast välja kolm traumatoloogiaosakonnas viibinud patsienti, kõik läksid koju. Ühe intensiivravis olnud haige viisime aga üle Tartu Ülikooli Kliinikumi,» ütles Narva haigla erakorralise meditsiini kliiniku juhataja Pille Letjuka.

Kliinikumi üle viidud patsient oli raskemas seisus kui teised. «Meil oli alust arvata, et tal võivad tüsistused tekkida,» põhjendas juhataja. Kaks meest viibivad veel Narva haigla intensriivravis kunstlikus koomas. Nende seisund on aga Letjuka kinnitusel stabiilne.

Juba õnnetuspäeval lasid arstid koju kaks kannatanut, kes olid tahma alla jäänud meestele appi läinud.

Auvere elektrijaama ehitusel 6. jaanuari pärastlõunal juhtunud õnnetuses viga saanud kaheksa inimest said peamiselt hingamisteede kahjustusi. Õnnetus juhtus veidi enne kella 14, kui Auvere elektrijaama ehitusel toimus avarii tuhaärastussüsteemis, mille tagajärjel paiskus süsteemist välja suurem kogus tuhka.

Kannatada said tööülesandeid täitnud Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse, Narva elektrijaamade ning teiste alltöövõtjate töötajad. Auvere uue elektrijaama ehituse peatöövõtja on Alstomi konsortsium ning käesolev aasta on planeeritud jaama käivitustöödeks. Jaama üleandmine Eesti Energiale on planeeritud käesoleva aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles