Lugeja küsib: miks Maxima müüb kaugelt maalt toodud piima?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola päritolu piim.
Poola päritolu piim. Foto: Lugeja foto

«Maxima on  toonud müüki Poolas toodetud joogipiima. Miks müüakse nii kaugelt toodud piima, kui Eestis peaks olema kohaliku piima ületootmine?» soovib ostja teada.

Vastab Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe.

Piim on Maxima kauplustes üks enimmüüdavamaid tooteid üldse ning tarbijate poolt igapäevaselt ostetav piim on meil eestimaine. Kui arvestada erinevate Eesti tootjate poolt müüdavaid erineva rasvasisaldusega tooteid, siis tegemist on kõige rohkem ostetava ühe kaubaartikliga meie kauplustes. 

Kliendi viidatud toode on Maxima oma kaubamärgi FarmMilk all müüdav kauasäiliv kõrgpastöriseeritud piim, mis on tõesti välismaist päritolu. Toode on kontserniüleselt ja tsentraalselt sisse ostetud just tänu oma pikale säilivustähtajale. Kõrgpastöriseeritud piima müügimahud on üldist tarbimist arvestades ülimalt väikesed, suisa marginaalsed. Sellegipoolest on ka antud toote järele teatav nõudlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles