Muhus valmis esimene viinamarjavein

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinamarjavein.
Viinamarjavein. Foto: SCANPIX

Möödunud kevadel tegutsemist alustanud Muhu veinitalu sai vahetult enne pühasid valmis esimese partii Muhus kasvanud viinamarjadest tehtud veini.

Vein ei ole küll tehtud veinitalu enda rajatud istanduse viinamarjadest, kuid marjad, millest jook valmis, on siiski Muhumaal kasvanud, vahendab Saarte Hääl.

Veinitalu peremees Peke Eloranta on rahul ja a ütles, et oma viinapuudelt nad esimesel aastal nii suurt saaki veel ei saanud, et veini teha – puud on lihtsalt liiga noored.

Esimene katsevein kääritati marjadest, mida mõned muhulased neil oma koduaedadest korjata lubasid – tegemist on hübriidviinamarjasordiga «Alfa», mida Eloranta teada on Eestis ja saartel kasvatatud juba aastakümneid.

Esimene Muhu veinitalu istanduse marjadest vein peaks ootuste kohaselt valmima tänavusest saagist, veinitalu omanik loodab 2015. aastal saada nii palju saaki, et seda saaks ka juba müüma hakata.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles