Amet hoiatab kliente petnud tuntud e-poe eest

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Tarbijakaitseameti poole on pöördunud mitmed tarbijad, kes pole saanud Slide OÜ e-poodidest www.liuguksed.com ja www.rulood.com tellitud kaupa ning kellele ettevõte pole tagastanud ka kauba eest tasutud raha.

Kuna Slide pole täitnud seadusest tulenevaid nõudeid, siis lisas amet ettevõtte kahte oma kodulehel olevasse musta nimekirja.

Alates eelmise aasta algusest kuni praeguseni on amet saanud Slide’i kohta tarbijatelt kokku 19 pöördumist, millest 11 olid kaebused. Slide on küll lubanud tarbijate pöördumised lahendada ja tarbijatele raha tagastada, kuid praeguseks pole ettevõtja oma kohustusi ja lubadusi tarbijate ees täitnud.

Korrakaitseseadusest lähtudes on tarbijakaitseametil õigus teha toiminguid, millega teavitatakse avalikkust või isikut ohu ennetamisest, ohukahtlusest, ohust või korrarikkumisest. Laekunud pöördumistele tuginedes on kahtlus, et Slide ei pruugi täita tarbijate ees võetud kohustusi, mistõttu võivad tarbijad kannatada majanduslikku kahju.

Slide on 2014. aasta lõpust tarbijakaitseameti koduleheküljel olevas mustas nimekirjas e-kauplejatest, kes pole täitnud seadusest tulenevaid nõudeid. Tänavu jaanuaris lisas amet ettevõtte ka tarbijakaebuste komisjoni otsuseid mittetäitnud firmade musta nimekirja.

Inimesed, kes on ettevõttele juba nõude esitanud, võivad esitada kohtule maksekäsu kiirmenetluse avalduse. Tegemist on lihtsustatud kirjaliku menetlusega, mis annab tarbijale võimaluse kiiremini ja väiksemate kuludega nõuda teiselt poolelt kohtu kaudu kohustuse täitmist.

Juhul kui tarbijad on kauba eest maksnud krediitkaardiga, on neil võimalus pöörduda raha tagastamise avaldusega ka panga poole.

Kuna Slide pole seadusest tulenevateks tähtaegadeks oma kohustusi klientide ees täitnud, soovitab tarbijakaitseamet enne nimetatud ettevõtjalt kaupade ostmist kaaluda ka alternatiivseid võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles