Lugeja küsib: kas kindlustus peab autol taastama paigaldatud «sportvariandi» detailid?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Kui liiklusõnnetuses kannatanud saanud autol on eelmise omaniku poolt paigaldatud sportvariandi küljetiivad ning esistange ja küljetiibadega tavaline margikohane stange kokku ei sobi, siis kas kindlustus peab mu auto taastama samasse seisu, mis see oli enne avariid või on ka kindlustusel muid variante?» küsib autoomanik.

Vastab Lauri Potsepp Eesti Liikluskindlustuse Fond.

Kindlustusandja peab hüvitama kindlustusjuhtumi läbi tekkinud kahju. Kahju hüvitamise eesmärk on panna kahjustatud isiku võimalikult samasse olukorda, milles ta oleks olnud, kui kahjujuhtumit ei oleks toimunud.

Kui nõuate kindlustusandjalt kahju hüvitamist liikluskindlustuse lepingu alusel, siis hüvitatakse ka täiendavalt paigaldatud sõiduki osad, näiteks küljetiivad vmt.

Kui nõuate kahju hüvitamist sõidukikindlustuse lepingu alusel, siis omab tähendust, kas täiendavalt paigaldatud sõiduki osad olid kindlustatud või ei olnud. Selle saate teada oma kindlustuslepingust.

Kui kindlustusandja ei hüvita võistlusauto stange kahjustumisest tekkinud kahju, siis täpsustage, mis põhjusel kindlustusandja seda kahju ei hüvita.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles