Ühing soovitab bussijuhtidele massaažitoole rentida

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EBÜ

Sõidukijuhid on üks neist töötajate gruppidest, kellel oma töö iseloomust lähtuvalt esineb eriti tihti luu- ja lihaskonna vaevusi, mistõttu kutsub Eesti Bussijuhtide Ühing tööandjaid üles juhtide tervisesse rohkem panustama.

«Bussijuhi töö pakub vähe füüsilist aktiivsust, pikalt tuleb istuda ühes asendis vaimse pingutuse ja erksa tähelepanu hoidmise tingimustes. Tulemuseks on valud kaela- ja õlapiirkonnas, alaselja vaevused, randmete ja käsivarte, ka jalasäärte pinged,» sõnas Eesti Bussijuhtide Ühingu (EBÜ) Harjumaa regioonijuht Evald Lass.

EBÜ hinnangul on bussijuhtide suurematel tööandjatel võimalus olukorra leevendamiseks nii mõndagi ära teha, pakkudes näiteks rohkem sportimisvõimalusi või muid tervisehoiuteenuseid.

Ühe arenguna tõi Lass välja Mootor Grupi aastavahetuse projekti, mille raames soetati SEBE, Eesti Bussi ja Lux Expressi bussijuhtide puhkeruumidesse massaažitoolid.

«Massaažitoolide rendikulu ei ole ettevõtte jaoks ülearu suur. Lisaks on see hea lahendus ka bussijuhi töögraafikut silmas pidades, kuna juhid satuvad puhketuppa erinevatel aegadel vastavalt oma liinigraafikule,» märkis Lass. «Sarnaseid algatusi ootaks ka teistelt tööandjatelt,» lisas ta.

Tööandjate pakutavad paremad tingimused aitavad kaasa ka bussijuhiameti atraktiivsemaks muutmisele. Praegu on mitmetes maakondades bussijuhi keskmine vanus juba 60. aastat, mis teeb nooremale põlvkonnale ameti menukamaks muutmise eriti oluliseks.

Eesti Bussijuhtide Ühing on Eestimaa teedel sõitvate bussijuhtide ühendus, kus on liikmeid pea igast suuremast Eestis tegutsevast bussiettevõttest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles