Läti kiirtoiduturg täieneb kahe nõutud kaubamärgiga

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KFC.
KFC. Foto: TIM WIMBORNE/REUTERS

Ameerika kiirtoidukett Kentucky Fried Chicken (KFC) ning selle kaksikkaubamärk Pizza Hut võivad peagi avada Riias oma restoranid.

Läti uudisteagentuuri LETA info kohaselt avatakse Läti esimene KFC ja Pizza Hut Audeju tänaval, kus seni toimetas restoran Street Burgers. KFC ja Pizza Hut hakkavad tegutsema vastavalt 400- ja 200-ruutmeetristel äripindadel.

Street Burgersi juhatuse liige Aleksandrs Vevers ütles LETAle detsembris, et Audeju tänaval asuva restorani frantsiisiomanikuga katkestatakse koostöö, kuna viimane ei tulnud toime pooltevahelisest lepingust tulenevate finantsiliste kohustustega.

«Uus Street Burgersi restoran avatakse Agenskalnis (Riia edelaosas – toim.), märkis Vevers.

Läti patendiameti teatel registreeris KFC oma kaubamärgi Lätis juba 1992. aastal, mis tähendab, et Riia restorani ei ava frantsiisivõtja.

KFC ja Pizza Hut mõlemad kuuluvad Ameerika kiirtoidu ettevõtte Yum! kaubamärgi alla.

Rohkem kui 18 000 restoraniga 115 riigis on KFC üks maailma suurimaid kiirtoidukette. Pizza Hutil on rohkem kui 13 000 restorani 88 riigis.

Balti riikidest esimesena avati KFC restoran Leedus. Täna tegutseb seal neli KFC-d ning kaks Pizza Hut’i.

Kuulduste kohaselt pidi uuenenud Ülemiste keskusessegi tulema Eesti esimene KFC, kuid plaan jäi vaid paberile.

KFC olevat Ülemiste keskuse vastu küll huvi tundnud, kuid siis jäi asi mingil põhjusel nende poolt katki, kirjutas Postimees oktoobris.

«KFC frantsiisi ostjad Eestis ja kogu Venemaal pöördusid minu poole ja tahtsid keskuses pinda rentida. Me tegime nendele korraliku pakkumise. Neil olid juba plaanid valmis joonistatud kuni toolide paigutuseni välja ja siis neil juhtus midagi. Kas nad ei saanud frantsiisi asju korda  või oli midagi muud, aga nad pakkusid meile KFC asemel välja ühte teise järgu burgerirestorani, aga seda me ei tahtnud,» rääkis Pärnits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles