Swedbank sulges järjekordsed sularahaautomaadid

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki pangaautomaat
Swedbanki pangaautomaat Foto: Toomas Huik/Postimees

Nädala alguses eemaldas Swedbank Tallinnast ja selle lähiümbrusest taas sularahaautomaate. 

Ilma sularahaautomaadita jäid seekord Raudalu Konsum ja Jannseni kaubamaja Nõmmel. Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivaski sõnul on lähiajal on plaanis eemaldada masinad veel Tallinnas Pro Kapitali majast Narva maanteel ning Peterburi teelt Neste tankla juurest ning Pärnust Port Artur I kaubamajast.

Inimestele valmistab aga pahameelt, et enne automaadi sulgemist ei olnud selle kohta mingit vihjet ega kirja. Lugejat hämmastab just automaadi sulgemine Tallinnas. «Siinne rahvastik, ka Kivimäel kasvab ju pidevalt! Miks otsustati see pangaautomaat sulgeda?» imestas klient. 

Siilivask selgitas, et pangas vaadatakse pidevalt üle pangakanalite võrku ja sularahaautomaatide sulgemise või liigutamise otsused tehakse kasutusstatistika alusel. Kõikide masinate eemaldamise põhjuseks on tema sõnul masinate keskmisest märkimisväärselt madalam kasutatavus. 

«Lähtudes kasutatavuse numbritest oleme mõnda kohta uue automaadi pannud, mõnes kohas masinaid piirkonnas ümber tõstnud või võtnud automaadi antud piirkonnast ära. Eemaldatud masinad on üldjuhul olnud piirkondades, kus on teisigi meie masinaid ning automaatide kasutatavus on olnud teistest piirkonna sularahaautomaatidest oluliselt madalam,» selgitas Siilivask. 

Ta lisas et Swedbanki masinapargi suurus käesoleval aastal märkimisväärselt ei muutu ning kohtades, kus automaate pole, teenindavad kliente pangabussid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles