Kellele on mõeldud rohelised parkimiskohad?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod Rocca al Mare keskuse parklas.
Autod Rocca al Mare keskuse parklas. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas asuv Rocca al Mare kaubanduskeskus on oma parklasse maha joonistanud nii-öelda rohelised parkimiskohad. Millise auto võib sellisele kohale parkida, aitab selgitada keskuse turundusjuht Kristi Seppel.

Lühidalt öeldes on rohelised parkimiskohad mõeldud autodele, mille süsihappegaasi väljalase kilomeetri kohta on kuni 150 grammi. Sellest reeglist teavitavad Rocca al Mare külastajaid parkimiskohtade juures olevad sildid. Samas pole rohelistele kohtadele keelatud panna ka suurema heitgaaside emissiooniga masinaid.

Kaubanduskeskus ei kontrolli, kas rohelisele kohale pargitud auto ikka vastab väljatoodud nõudele või mitte ja samuti ei tule parkijal karta mingeid karistusmeetmeid. Kontrollimine ja valestiparkijate karistamine pole Seppeli kinnitusel keskuse eesmärk.

Roheliste parkimiskohtade loomise mõte oli Seppeli sõnul juhtida lihtsalt inimeste tähelepanu keskkonnasõbralikule mõtteviisile ja võimalustele olla nii-öelda roheline. Lisaks oli see üks kriteeriumitest, saamaks keskkonnasõbraliku ehitise LEED sertifikaati.

Kokku on Rocca al Mare kaubanduskeskuse juures parkimiskohti 1300. Neist 74 on rohelised. Invaliidikohti on 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles