Texase kokk leiutas «friteeritud» õlle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Texase kokk leiutas «friteeritud» õlle
Texase kokk leiutas «friteeritud» õlle Foto: SCANPIX

USAs Texases tegutseva koka Mark Zable`i sõnul õnnestus tal leiutada «friteeritud» õlu.

Õlu pannakse soolase, raviolit meenutava taignatasku sisse, mis suletakse ning pannakse 20 sekundiks 375-kraadisesse õlisse, kirjutab The Telegraph.

Koka sõnul on 20 sekundit piisav aeg, et õlle maitse ja alkoholisisaldus säiliksid.

Tegemist on kuumast õllest ja õlis küpsetatud tainast suupistega. Kokk jätkas, et on oma uudistoote maitsjatelt juba positiivset tagasisidet saanud.

Zable lisas, et tal kulus selle leiutamiseks kolm aastat ning ta võtab sellele patendi. Kokk ei täpsustanud, kas suupistes on ka maitseaineid.

Kokk plaanib oma uudistoodet tutvustada Texase osariigi messil ning selle masstootmisest on juba üks toiduainetefirma huvitatud.

Texase alkoholikomisjoni sõnul ei tohi neid suupisteid tarbida alla 21-aastased isikud, kuna seal leidub alkoholi.

Zable kasutas oma leiutises Guinnessi õlut, kuid tulevikus loodab ta sama teha ka heleda õllega.

«Mitte keegi ei ole varem püüdnud vedelikku friteerida. Minu suupiste maitseb nagu pirukas, millele võetakse kohe peale lonks õlut,» selgitas kokk.

Zable on varem lagedale rulnud maasikatega täidetud ja šokolaadiga kaetud vahvlipallidega ning jalapeño pipardega täidetud koorikloomadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles