Euroopa nooraednikud võtavad Räpinas mõõtu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räpina Aianduskooli direktor Heino Luiga peab nooraednike võistluste korraldamist suureks auks.
Räpina Aianduskooli direktor Heino Luiga peab nooraednike võistluste korraldamist suureks auks. Foto: Sille Annuk

Tänasest laupäevani saavad Räpinas näpud mullaseks 17 erineva riigi noored, selgitamaks välja, kes neist on tublim aednik oma vanuserühmas. Algavad viiendad Euroopa Nooraednike kutsevõistlused.

«Mulle pakub suurt rõõmu vaadata seda värvilist kooslust erinevatest Euroopa riikidest, mida rahvusvaheline nooraednike võistlus pakub,» sõnas Johannes Peperhove, Euroopa Aiandusõpetajate Liidu president ning rahvusvahelise nooraednike kutsevõistluse idee autor.

«Võistluse eesmärgiks on anda noortele aednikele võimalus näha kolleege teistest riikidest ning tutvuda erinevate kultuuridega,» lausus Peperhove. «Tänapäevases multikultuurses maailmas on väga oluline õppida koos teistega, teistelt ja teistes kultuurikeskkondades.»

Euroopa nooraednike võistlus toimub üle aasta, iga kord erinevas riigis. Tänavu tullakse kokku juba viiendat korda. Osaleda saavad alla 25-aastased aednikud ning Räpinas asub tänasest võistlustulle 75 noort 17 riigist.

Võisteldakse erinevatel aianduslikel ja loovatel aladel. Näiteks taimede tundmises ja paljundamises, praktilistes aianduslikes töödes, taimekaitse õiges kasutamises, tööohutuses ja loovülesannete lahendamisel.

«Räpina Aianduskoolile on sellise suurvõistluse korraldamine suureks auks,» tunnistas kooli direktor Heino Luiga, rõhutades samuti kogemuste vahetamise vajalikkust rahvusvahelisel tasandil.

Võistlust toetavad Põllumajandusministeerium, SA Innove, Räpina Aianduskool, ASB-Grünland Helmut Aurenz GmbH, AS Schetelig, Eesti Aiandusliit, Baltic Agro AS, OÜ Hansaplant, Grüne Fee Eesti AS, OÜ Laheotsa, Selteret OÜ, Stender AG, Jungpflanzen Grünewald GmbH, Taspo, Haymarket Media Group, Messe Essen, AGLUKON, Eesti Murud OÜ, AS Sagro, Matogard OÜ, FIE Johannes Valk, Bayer OÜ, Värska Vesi ja Räpina vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles