Vaskkaabliarendused toovad Elioni klientidele suuri muutusi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elion lubab, et 80 protsendil klientidest paraneb järgmise kolme aasta jooksul internetiühendus.
Elion lubab, et 80 protsendil klientidest paraneb järgmise kolme aasta jooksul internetiühendus. Foto: Erik Prozes / Postimees

Lähima kolme aasta jooksul plaanib Eesti Telekom tehnoloogiauuenduste abiga parandada ligi 80 protsendi Elioni klientide internetiühendust, kelleni see on seni jõudnud üle vaskkaabli.

«Paljude Elioni klientideni jõuab internetiteenus täna üle vaskkaabli, mis tähendab, et interneti kiirus ulatub allalaadimisel maksimaalselt 16 Mbit/s ja üleslaadimisel 1Mbit/s,» selgitab Eesti Telekomi meediasuhete juht Raigo Neudorf.

Kuna tehnoloogia areng võimaldab nüüd ka üle vaskkaabli edastada kordades suuremaid kiirusi, on Elion alustanud klientide üleviimist uuematele tehnoloogiatele. Paraneb just eramupiirkondades elavate klientide internetikiirus.

«Alustasime võrkude rekonstrueerimisega suuremate linnade ja nende lähiümbruse eramupiirkondades ning liigume edasi hõredamalt asustatud piirkondade suunas,» märgib Eesti Telekomi võrguarengu ja infrastruktuuri juht Toivo Praakel.

Tema  kinnitusel suudab ettevõte VDSL2, Vplus ja G.fast tehnoloogiate toel vaskkaabist läbi lasta suuremaid andmemahte ja pakkuda kliendile kiiremat ühendust. See tähendab, et ka üle vaskkaabli on võimalik pakkuda lairibaühendusi alla- ja üleslaadimise kiirustega kuni 400 Mbit/s, sõltuvalt kasutatavast tehnoloogiast ja kliendiliini pikkusest.

Elioni taristusse kuulub tuhandeid kilomeetreid vaskkaabli võrke üle Eesti. Vanimad Elioni võrgus töötavad vaskkaablid pärinevad juba esimese Vabariigi päevilt ehk eelmise sajandi kolmekümnendatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles