Hollandi eestlased mures: postipakke peab ootama nädalaid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postisaadetised.
Postisaadetised. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juba aastaid Hollandis elav Tiina on viimase poole aasta jooksul seisnud silmitsi probleemiga, et Eestist saadetud postipakke peab ebatavaliselt kaua ootama, sageli on saadetised ka kannatada saanud.

«Viimased kolm-neli aastat on vanemad mulle kenasti Eesti Postiga pakke saatnud, tavaliselt tulid need kohale viie, vahel ka seitsme päevaga. Ent alates suvest, kui Eesti Postist sai Omniva, tekkisid probleemid,» jagab Tiina oma muret Facebooki grupis «Eestlased Hollandis».

Viimase poole aasta jooksul on ta mõned pakid kätte saanud umbes kümne päevaga. Need olid küll tema sõnul väga kannatada saanud, kuid seda ta ette ei heida - ikka juhtub. Peamiselt häirib teda siiski see, et saadetiste kohalejõudmiseks niivõrd palju aega kulub.

«Kui vanemad detsembri alguses mulle paki saatsid, jõudis see siia peale kolme nädalat ringi rändamist. Kodulehel oli küll märge, et saadetis on Eestist välja saadetud, kuid Hollandisse see saabunud ei olnud,» kirjeldab Tiina.

Praegu ootab ta pakki, mis pandi Eestist tema poole teele 13. jaanuaril. «Kas mind on tabanud ebaõnn või on kellelgi veel sarnaseid muresid?» ei tea ta, mida arvata.

Selgub, et sama probleem on veel mitmetel Hollandis elavatel eestlastel. «Ootan ka just pakki, varem on nädalaga kohale jõudnud, kuid nüüd on vaikus. Saab juba kaks nädalat,» kirjutab üks naine. «Sama mure, ootan juba üle kahe nädala pakke. Ja nüüdseks arvatavasti juba hallitavat leiba,» lisab teine.

Muuseas mainiti, et hädas pidid olema ka eestlased Saksamaal. Probleem pidavat olema üles kerkinud just viimasel ajal.

Omniva kommunikatsioonispetsialist Erki Varma kinnitusel ei ole pakkide Hollandisse ja Saksamaale saatmisel viimasel ajal mingeid muutusi toimunud. «Kui paki jälgimiskoodi aluselt tehtud päring kinnitab, et pakk on Eestist välja saadetud, siis ongi see Eestist lahkunud ning edasi tegelevad sellega meie partnerid teistes postifirmades,» selgitab ta.

Varma ütles, et kuna jõulud ja aastavahetus on kogu postimaailmas kõige töisem aeg, mil saadetiste maht võrreldes tavapärasega mitmekordistub, siis võib sel ajal paki kohalejõudmine tõepoolest kauem aega võtta.

«Igal juhul tasub meile sellistel puhkudel teada anda ning me saame oma partneritelt uurida, milles probleem võib olla,» lisab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles