Finantsinspektsioon tutvustab noortele rahamaailma

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Finantsinspektsioon avas eile aadressil kool.minuraha.ee noortele rahateemasid tutvustava veebilehe, mis on eelkõige mõeldud teejuhiks 13-20-aastastele igapäevaste rahaasjade korraldamisel.

Kuna rahamaailmaga puutuvad noored kokku järjest nooremas eas – oma pangakaart võib olla juba esimesse klassi minejal – peaks lastel oma rahaasjadega edukaks toimetulekuks ning arukate otsuste langetamiseks olema piisavalt teadmisi.
 
Kool.minuraha.ee on spetsiaalselt noorele tarbijale suunatud veebileht, kus selgitatakse rahateemasid noortele arusaadavas võtmes ning erinevate elusündmuste kaudu: olgu selleks siis raha kogumine mõne suurema ostu tegemiseks, põhiteadmised palgast ja maksudest näiteks suvetööl käimisel, või hoopis rahaasjade korraldamisest edasi õppima minnes.
 
Selleks, et äsja loetud teadmised proovile panna, saab kool.minuraha.ee veebis mängida erinevaid interaktiivseid mänge.

Samuti saab vaadata 6-19-aastaste õpilaste tehtud rahateemalisi videoid ning lugeda sellest, kuidas populaarsed Eesti noored näitlejad ja lauljad - näiteks Märt Avandi ja Ott Lepland - oma rahaasju ajavad. Kool.minuraha.ee on rahateemade selgitamisel abimaterjaliks ka lapsevanematele ja õpetajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles